Peşmerge Bakanlığı’ndan Heşd El Şebi’ye çağrı: Duzxurmatu’dan çekilin

Peşmerge Bakanlığı, Heşd El Şebî'ye Duzxurmatû'dan çıkma ve yasadışı silahlı kişileri adalete teslim etme çağrısında bulundu.

Güney Kürdistan Peşmerge Bakanlığı, Duzxurmatû'da yaşanan çatışmalara yaptığı açıklamada, Heşd El Şebî milislerinin ilçeden çıkmasını istedi. 

Peşmerge Bakanlığı'nın Duzxurmatû'da peşmerge güçleri ile Heşd El Şebî milisleri arasında yaşanan çatışmalara dönük yaptığı açıklamada, “Bazı silahlı kişiler ve provokatörler Duzxurmatû'da yaşayan halklar arasında çelişki ve çatışma çıkarmayı amaçlamaktadır” dedi. 
 
Güney Kürdistan Bölgesi savunma güçlerinin DAİŞ'e karşı savaşta bölge halkının savunulması görevini üstlendiği ve bundan sonra da bu görevi yerine getireceği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Yasadışı olarak örgütlenen ve hareket eden bazı silahlı kişiler kent içerisinde ve evlerin damlarında kendilerine mevziler hazırlamışlardır. Bu kişiler Duzxurmatû'da güvenlik ve istikrarın sağlanması önünde engel teşkil etmektedir. Duzxurmatû'da istikrar ve güvenliği engelleyen yasadışı hiçbir gücün varlığını kabul etmiyoruz. Heşd El Şebî'li kardeşlerimizden birliklerini Duzxurmatû ve çevresinden çekmelerini ve suçluları da adalete teslim etmelerini istiyoruz.”
 
Duzxurmatû'da peşmerge güçleri ile Heşd El Şebî milisleri arasında son günlerde yaşanan çatışmalarda içlerinde komutan ve subayların da bulunduğu 6 peşmerge ile 3 sivil yaşamını yitirmiş, en az 10 Heşd El Şebi milisi öldürülmüştü. Taraflar dün gerçekleştirdikleri toplantıyla anlaşmaya varmış ve çatışmalar durmuştu. Ancak ilçe sakinleri halen sokaklara çıkmaya korkarken, Türkmenlerin yaşadığı mahallelerden yer yer silah sesleri geldiği belirtiliyor.