Peşmerge Beşir kasabasını özgürleştirdi

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine bağlı Beşir kasabası Kürt güçler tarafından DAİŞ çetelerinden kurtarıldı.

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine bağlı Beşir kasabası Kürt güçler tarafından DAİŞ çetelerinden kurtarıldı. Peşmerge güçlerinin ilk incelemelerinde daha önce Beşir kasabasını ele geçirmek için operasyon gerçekleştiren Şii milis güç Haşdî Şabî üyesi çok sayıda savaşçının cenazelerine ulaşıldı.

Kürt güçleri operasyon ile tamamen kuşatmaya aldıkları Beşir kasabasına genel bir hücum gerçekleştirdi. DAİŞ çetelerinin çoğunluğunun imha edildiği operasyonda peşmerge güçleri Beşir polis merkezini tekrar kontrol altına aldı. İki kol halinde ilerleyen güçler kasaba merkezini çete işgalinden kurtararak polis merkezine ilerledi. Genel hücum ile cepheleri dağılan DAİŞ çeteleri Kürt güçleri karşısında hiçbir varlık gösteremiyor.

HEŞDÎ ŞABÎ MİLİSLERİNİN CENAZELERİNE ULAŞILDI

Beşir kasabasının DAİŞ çetelerinden kurtarılması için Heşdî Şabî güçleri tarafından gerçekleştirilen ve başarısız olan operasyonlarda katledilen Şii milislerin bir bölümünün cenazelerine ulaşıldı. Peşmerge özel güçlerine bağlı 7. Güç tarafından bulunan 4 milisin cenazeleri Heşdî Şabî güçlerine teslim edildi.