GÖRÜNTÜLÜ

PYD Eşbaşkanı Muslim, Kerkük valisi Kerim ile görüştü

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim’i makamında ziyaret etti.

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim’i makamında ziyaret etti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim Kerkük valisi Dr. Necmeddin Kerim’i valilik makamında ziyaret etti. Görüşmeye Muslim’in yanı sıra, PYD Güney Kürdistan temsilcisi Xerip Hıso, Kerkük valisi Dr. Necmeddin Kerim, YNK Kerkük il örgütü sorumlusu Aso Mamend ve Kerkük il genel meclisi başkanı Rebwar Talabani de katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Muslim ve Kerim ortak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan Dr. Necmeddin Kerim, PYD’nin Rojava’da elde ettiği başarıyı kutladı.

“Benim sürekli olarak Rojava ve Salih Muslim ile ilişkim var. Bizi Kerkük’te ziyaret ettiği için kendisine çok teşekkür ederiz. Tabii ki Rojava’da YPG, YPJ ve Demokratik Suriye Güçleri’nin elde ettiği zaferleri de konuştuk. Gerçekten Rojava’da bir kahramanlık destanı yazılıyor. Bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazır olduğumuzu, oradaki halkımız için ne gerekiyorsa yapmalıyız” diyen Kerim, kuşkusuz Kerkük halkının aralıksız olarak Rojava halkının yanında olduğunu ve dayanışmaya devam edeceğini söyledi.

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim de, Kerkük şehri bütün Kürtler için mukaddes olduğunu belirtti. Her zaman gelip görmek istedikleri bir şehir olduğunu vurgulayan Muslim şöyle konuştu: “Bu görüşmede çoğunlukla Rojava’da yaşanan gelişmeleri konuştuk. Bilindiği gibi orada bir savaş var, abluka var ve bunlara karşı büyük bir direniş var. Bunları tartıştık. Bir bütün olarak Rojava’da yaşanan gelişmeler hakkında kendileri ile bilgi alışverişi oldu. Bundan sonra da Kerkük şehrine ziyaretlerimizin olmasını umut ediyoruz.”

Gazetecilerin Semalka Sınır Kapısı’nın açılması hakkında sorduğu bir soru üzerine Muslim, Semalka Sınır Kapısının siyasi çıkarlara alet edilmemesi gerektiğini belirterek “Semalka Sınır Kapısının açılması kuşkusuz Rojava’ya olumlu etkide bulunacak. Semalka Sınır Kapısı şu an temel ihtiyaçlar için açıldı. Umut ediyoruz ki sınır kapısının açılması bazı güçler tarafından siyasi rant aracı olarak kullanılmaz. Siyasi çıkarlara alet edilmemelidir” dedi. 

...