Qamişlo’da çatışmalar devam ediyor

Baas rejim güçlerinin saldırısı üzerine Qamişlo’da Asayiş Güçleri ve YPG Yerel Birlikleri arasında başlayan çatışmalar devam ediyor.

Dün Baas rejim güçlerinin, Qamışlo kent merkezindeki Wehdê kavşağındaki Rojava Asayiş Güçleri noktasına saldırması üzerine başlayan çatışmalar sürüyor.

Wehdê kavşağına giden yollarda ve Emin Siyasî  mıntıkasında (siyasi istihbarat), Kesb sokağı ve Güvenlik kavşağında  çatışmalar sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Rejim güçleri ve Baas rejimi silahlı paramiliter grupları, 19 Nisan günü 2 YPG üyesinin çarşı merkezinde tutuklayarak Şam’a göndermiş ve 20 Nisan’da Sebeh Behrad  kavşağında seyir halinde olan trafik ve Asayiş üyeleri saldırmıştı. Saldırılar sonucunda 2 Asayiş üyesi yaşamını yitirmişti. Asayiş Güçleri’nin saldırılara karşılık vermesi üzerine rejime ait noktalara yayılan çatışmalara YPG’nin yerel Birlikleri de müdahale de bulundu. 20 ve 21 Nisan’da yaşanan çatışmalarda 30 rejim üyesi öldürülürken Elaya cezaevi de rejim güçlerinden temizlendi. Onlarca rejim askeri Rojava güçleri tarafından esir alındı.