Qamışlo’da çatışmalar kent merkezinde sürüyor

Baas rejim güçlerinin Qamışlo’ya saldırısı ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. Asayiş, YPG yerel birlikleri ve Baas rejimi arasında Qamişlo kent merkezinde çatışmalar devam ediyor.

Dün (20 Nisan) Baas rejim güçlerinin Qamişlo’da trafik ekipleri ile asayiş güçlerine yönelik başlattığı saldırı ardından çatışmalar sürüyor. Kentin birçok bölgesine yayılan çatışmalarda rejim güçleri sivilleri hedef alırken, YPG yerel birlikleri de rejim güçlerine müdahale ediyor.

Rejim güçleri bugün öğleden sonra, Wehdê kavşağında bulunan Asayiş kontrol noktasına saldırdı. Rejim güçlerinin saldırıları üzerine Asayiş güçleri ve YPG yerel birlikleri saldırılara karşılık verdi ve çatışmalar bölgeye yayıldı.

Çatışmalar Askeri Müfreze, Wehdê sokağının tümü, Askeri Müfreze’nin yanındaki Kelimê hastanesi ve Sebeh Behred kavşağında devam ediyor. Çatışmalarda 12 rejim üyesi öldürülürken, çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Ağır kayıplar veren rejim güçleri, bugün topçu saldırılar düzenleyerek sivil halkı hedef aldı. Bu saldırılarda Qudurbeg mahallesine bağlı Zeytûniyê sokağı, Enteriyê, Bişêriyê ve Hilêliyê mahallelerine havan isabet etti. Saldırı sonucunda siviller yaralandı.

Diğer taraftan, Ronahi TV’nin haber merkezine de 23.5 mm’lik bir doçka mermisinin isabet ettiği belirtiliyor.