Qamişlo'da rejim güçleri teslim olmaya başladı

Qamişlo’da dün sabah saatlerinde, rejim ve Asayiş güçleri arasında başlayan çatışmalar gece ve bugün sabah saatlerinde de sürdü. Çatışmalar sonucunda birçok noktası alınan rejim güçleri teslim olmaya başladı.

Qamişlo'da Asayiş ve YPG ile çatışan rejim güçleri, kayıplar verdi ve teslim olmaya başladı.

Qamişlo’da dün sabah saatlerinde, rejim ve Asayiş güçleri arasında başlayan çatışmalar gece ve bugün sabah saatlerinde de sürdü. Çatışmalar sonucunda birçok noktası alınan rejim güçleri teslim olmaya başladı.

Rejime bağlı Dîfa Wetenî paramiliter güçleri, 19 Nisan'da 2 YPG savaşçısını tutuklayarak Şam’a götürdü. 20 Nisan'da Qamışlo Çarşısı civarında 2 trafik üyesini tutuklayan Dîfa Wetenî, Sebeh Behrat Kavşağı'nda 2 Qamışlo asayiş üyesi ve 1’i çocuk 3 sivili katletti.

Bunun üzerine Asayiş güçlerinin saat 11.00 sularında müdahale etmesi sonucu rejime ait noktalarda başlayan çatışmalara YPG savaşçıları dahil oldu.

18'İ ÖLDÜRÜLDÜ

Wista ve Bişêriyê Kavşağı ile Alaya Mahallesi'nde başlayan şiddetli çatışmaların ardından Siyahî Mahallesi'ndeki ekmek fırını, asayiş güçlerinin eline geçti. Çatışmalar sonucunda 18 rejim üyesi öldürülürken çok sayıda rejim üyesi de yaralandı ve tutuklandı. Rejim güçlerine ait bir araç imha edildi.

1 KOMUTAN VE 6 ASKER TESLİM OLDU

Şiddetli çatışmaların çıktığı bir yer de Elaya Cezaeviydi. Baas rejim güçlerinden yaklaşık 60 kişi, Asayiş ve YPG güçleri tarafından kuşatıldı ve teslim olmaları istendi. Çağrıya uyan rejime bağlı 1 komutan ve 6 asker, teslim oldu. Bu bölgede yaşanan çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti. Elaya Cezaevinin yüzde 20’sinin Asayiş ve YPG güçlerinin eline geçtiği öğrenildi.

Öte yandan sabah saatlerine kadar süren kuşatma ve çatışmaların ardından YPG ve Asayiş güçleri, bugün saat 10.00’da içerideki rejim güçlerine çatışmaların yaşanmaması ve teslim olmaları için süre verdi. Bunun üzerine biri rütbeli komutan olmak üzere rejim güçlerine bağlı 3 kişi, YPG güçlerine teslim oldu. Şu saatler itibarıyla Elaya Cezaevi etrafındaki kuşatma devam ediyor. Asayiş yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Rejim güçlerinin cezaevi içinde çok sayıda ölü ve yaralısı var.  

4 ASAYİŞ ÜYESİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Çatışmaların yaşandığı tüm bölgelerde, Asayiş güçleri sivilleri zarar görmemeleri için güvenlikli bölgelere taşıdı.

4 Asayiş üyesi de dünkü çatışmalarda yaşamını yitirdi. Yine aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 sivil ile 4 Asayiş üyesi yaralandı.

Yine Asayiş yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, Qamişlo Çarşısı'nda da çatışmalar yer yer devam ediyor.