Qamişlo Halkı; 'Nusaybin yalnız değildir'

Türk devletinin Kürdistan'daki saldırı ve katliamları, Rojava’nın Qamışlo kentinde kitlesel bir yürüyüş ile protesto edildi.

Osman Sabri dört yolundan başlayan protesto yürüyüşüne TEV-DEM bileşeni partiler, sivil toplum kuruluşları, Qamişlo ve çevre köylerinden binlerce kişi katılım sağladı.

Asayiş güçlerinin güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte YPG, YPJ, TEV-DEM, PYD ve kongreya Star bayrakları ile üzerinde ‘Bakur yalnız değildir’ , ‘Bakur’daki Öz Yönetimi selamlıyoruz’ yazılı pankartlar açıldı. Sık sık Bakurê direnişinin selamlandığı yürüyüşte esnaflarda işyerlerini kapatarak eyleme katıldı. Yürüyüş Şehit Rûbar Qamişlo kavşağına kadar sürdü.

Burada Bakur’da ve Rojava’da yaşamını yitiren direniş şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ardından Qamişlo Halk Meclisi Eşbaşkanı Feyroşah Remezan bir konuşma yaptı. Remezan, Rojava halkının tüm gücüyle Bakur halkınının direnişine destek vereceğini ifade ederek AKP faşizmini lanetledi.

Kongreya Star yöneticilerinden Henîfe Mihemed, AKP’yi uyararak Kürt halkına yönelik saldırıları derhal bırakmasını istedi. Henîfe Mihemed, Kürt halkının hiçbir sınırı artık tanımayacağını ve tüm güçleriyle Bakur direnişinin yanında yer alacaklarını kaydetti.

...