QSD: DAİŞ çetelerinin saldırıları geri püskürtüldü

QSD, DAİŞ çetelerinin Tişrîn barajının güneydoğusu ve Eyn îsa’nın batısında birçok koldan düzenlediği saldırılara QSD savaşçıları sert karşılık vererek tüm saldırıları püskürttüğünü açıkladı.

QSD, DAİŞ çetelerinin Tişrîn barajının güneydoğusu ve Eyn îsa’nın batısında birçok koldan düzenlediği saldırılara QSD savaşçıları sert karşılık vererek tüm saldırıları püskürttüğünü açıkladı. Yaşanan çatışmalarda en az 31 çete öldürülürken, çok sayıda cephane de QSD savaşçılarının eline geçtiğini belirten QSD yaşanan çatışmalarda 13 savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın İrtibat Merkezi DAİŞ çetelerinin Tişrîn barajının güneydoğusu ve Eyn Îsa’nın batısında birçok koldan düzenlediği saldırıların savaşçıları tarafından püskürtüldüğünü açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçıları karşısında Minbic ve çevresinde tutunamayan ve her gün ağır darbeler yiyen DAİŞ çetelerinin, çemberi kırmak için çeşitli yerlerden saldırılar düzenlediğini vurgulayan QSD Basın İrtibat Merkezi, “Bu saldırılardan biri de 12 Haziran’da Tişrîn barajının güneydoğusu ve Eyn Îsa’nın batısında yer alan Kadriyê, Ebû Tabat, Kurdîşan ve Hepsawiyê köylerine yapılmıştır” dedi.

Çetelerin ilk olarak gece saatlerinden başlayarak, sabah saatlerine kadar bu köyleri ağır silah, havan ve cehennem toplarıyla bombaladığını, ardından birçok koldan saldırıya geçtiğini kaydeden QSD Basın İrtibat Merkezi şunlara dikkat çekti: “Köylere bomba yüklü araçlarla girerek patlatmışlardır. Çetelerin saldırılarına savaşçılarımız büyük cesaretleriyle çetelerin vahşi saldırılarına karşılık vermiş ve bir gün süren şiddetli çatışmalardan çetelerin tüm saldırıları kırılarak, çetelere ağır darbe vurulmuştur.

Kadriyê, Ebû Tabat ve Kurdîşan köylerinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 26 DAIŞ çetesi öldürülmüş ve 5 çete cenazesi savaşçılarımızın eline geçmiştir. Bu köylerde yaşanan çatışmalarda 2 23,5’luk doçka monteli araç, 3 motosiklet ile bir dozer imha edildi. Yine güçlerimiz bir panelvan, 7 Kalaşnikof, 7 raxt, Bir BKC ve bin 500 mermisi, Bir B7 ve 7 roketi ile kimi örgütsel belgeler savaşçılarımızın eline geçmiştir.

Hepsawiyê köyünde çok sayıda çete öldürülmüştür fakat öldürülen çete sayısı netleştirilmemiştir. Savaşçılarımızın köyde yaptığı arama tarama faaliyetleri sonucu 5 çete cenazesi ile bir BKC, Bir B7, 2 Kalaşnikof ve 2 raxt ele geçirilmiştir.

Bir gün süren çatışmalardan Hepsawiyê köyünde 5, diğer köylerde ise 8 savaşçımız kahramanca direnerek şehadete erişmiştir. Bu arkadaşlarımızdan 5’i Ceyş El Suwar savaşçısıydı, 8’i ise Elewiyat Firat savaşçılarından oluşuyordu.

Başta şehit ailelerine ve tüm halkımıza taziyelerimizi ileterek, şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağının sözünü veriyoruz.

DAIŞ çeteleri bugün sabah saat 05.00 sularında Şeddadê’ye bağlı Ebû Fas köyüne bir saldırı düzenlemiştir. Savaşçılarımızın anında karşılık vermesi sonucu çeteler kısa sürede alandan püskürtülmüştür.”