GÖRÜNTÜLÜ

Rakka’nın çocukları, özgürlüğü için mücadele ediyor

Rakka’yı özgürleştirmek amacıyla 5 Kasım’da başlayan “Fırat’ın Gazabı Hamlesi” sürüyor. Hamlede, Rakka’nın çocukları da yer alıyor.

27 yaşındaki Müslim Girê Spî, doğma büyüme Rakkalı. 21 yıl boyunca Rakka’da yaşamını sürdürmüş olan Girê Spî, Suriye iç savaşının başlaması ile kentin ÖSO, El Nusra, Ehrar El Şam vb. çete gruplarının işgali altına girmesi ile birlikte Müslim, kentten kısa bir süreliğine ayrılır.

3 aylık bir aradan sonra annesi hastalanınca Rakka’ya dönmek zorunda kalan Müslim Girê Spî, Rakka’nın DAİŞ çetelerinin işgali altına girmesine kadar kentte yaşamını sürdürmek zorunda kalmış. DAİŞ çetelerinin Rakka’yı işgal etmesinden sonra Kürt olduğu için birçok Kürt gibi DAİŞ çetelerince esir alınarak zindana atılan Müslim 7 ay zindanda kalır.

Müslim ile birlikte çoğunluğu Kürt olan 200 Rakkalının esir tutulduğu zindanın tesadüfen uluslararası koalisyon tarafından bombalanması ardından zindan sorumlusu çeteler ölürken, hayatta kalmayı başaran Müslim ve yaklaşık 200 esir zindandan kaçarak, ailesi ile birlikte Rojava’ya yerleşir.

Kobanê’de kısa bir süre kaldıktan sonra Girê Spî’nin YPG / YPJ savaşçıları tarafından özgürleştirilmesi ardından aile ile birlikte Girê Spî’ye yerleşir.

Daha sonra ise QSD saflarında yer alan Girê Spî, Minbic’i özgürleştirme hamlesine de katılır. Bugün ise Rakka’yı özgürleştirmek için başlatılan Fırat’ın Gazabı hamlesinde, DAİŞ çetelerine karşı savaşıyor.

Rakka’nın özgürleştirilmesi için başlatılan hamle kapsamında özgürlük yürüyüşlerini sürdürdüklerini vurgulayan Girê Spî, DAİŞ çetelerinin Fırat’ın Gazabı savaşçıları karşısında herhangi bir direniş ortaya koyamadığını ve kaçtığını ifade ediyor.

Rakka’yı özgürleştirerek DAİŞ çetelerinin tüm Suriye halklarına yaşattığı acıların hesabını soracaklarını, özellikle de Rakka’da pazarlarda satılan Ezidi kadınların intikamının alınacağını da sözlerine ekledi…

...