GÖRÜNTÜLÜ

Rejim güçleri, yaralının ailesine baskı yapıyor

Rejim güçlerinin, 18 Mayıs günü Hasekê’deki saldırı sonucu ağır yaralanan Hamriye Mahmut Mardilli’nin ailesine Hasekê Asayiş güçleri üzerine yalan ifade vermeleri için baskı yaptığı açığa çıktı.

18 Mayıs günü 09.00’da Baas rejim güçlerinin Qamişlo Sokak’ta bulunan Nehda Ortaokulu’nun güvenliğini sağlayan Hasekê Asayiş güçlerine saldırısında yaralanan 4 sivilden, 2’si tedavi gördükleri Vatan Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Rejim güçlerinin ilk saldırısında 20 yaşındaki Hamriye Mahmut Mardilli’nin midesine Karnas mermisi isabet etmiş ağır yaralanarak Vatan Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

ANF’ye konuşan, Hamriye Mahmut Mardilli’nin ağabeyi Hasan Mahmut Mardilli rejim güçlerinin kardeşinin yaralanması konusunda Hasekê Asayiş Güçlerini suçlaması için kendilerine baskı yaptığını söyledi.

‘İLK SALDIRIDA YARALANDI’

Hasan Mahmut Mardilli kız kardeşinin rejim saldırısının başlangıcında sabah 09.00’da yaralandığını dile getirerek “Kapının önünde duruyor ve kapıyı kapamak istiyor. O esnada Karnas mermisi isabet ediyor. Saat 10.30’da onu hastaneye getirdik ve ameliyata aldılar. Ameliyatı 12 saat sürdü. Gece saat 22.30’a kadar da ameliyattaydı” dedi.

‘MERMİ REJİME AİT AMA BİZDEN YANLIŞ İFADE VERMEMİZİ İSTİYORLAR’

Kardeşinin yaralandığı ilk gün rejim güçlerinin kendilerini aradığını ve Hamriye Mahmut Mardilli’ye isabet eden merminin rejim güçlerine ait olmadığı, Rojava Asayiş güçleri tarafından atıldığını söylemelerini istediğini de belirten Mardilli şunları vurguladı: “Her 2-3 saatte bir bana telefon ediyorlar ve ‘yanımıza gelin merminin Rojava Asayiş güçleri tarafından geldiğine dair ifadenizi verin’ diyorlar. Ama kardeşime isabet eden mermi rejim güçleri tarafından atılmış. Çünkü Karnas mermisi ve atıldığı yer belli.

REJİM GÜÇLERİ SİVİL ELBİSELERLE HASTANEYE DE GELDİLER

Rejimin adamları sivil elbiselerle gelip onların yanına neden gitmediğimizi soruyorlar. Yani bu olayı asayiş güçlerinin üzerine yıkmak istiyorlar. ‘Bize mermi bizim taraftan değil, arkadaşların tarafından geldi’ diyorlar. Ama onların mermi attığı yer belli. Oradan askerlere değil sivillerin üzerine ateş açıyorlardı. Dışarda sivil kim varsa onlara mermi atıyorlardı. Bir amcamın oğlu da göğsünden yaralandı. Burada tedavi gördü.”

Hasan Mahmut Mardilli hastanede verdiği bilgiler ardından bizi kardeşinin yaralandığı yere götürüp merminin atıldığı yeri şöyle işaret etti: “Kız kardeşim burada kapının önünde duruyor. Kapıyı kapamak isterken karşıdan rejim güçleri tarafından ateş ediliyor.”

Yaralı Hamriye Mahmut Mardilli’nin doktorları ise yaralanması ardından 2 önemli ameliyat geçirdiğini ve sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. 

...