Roboskili aileler 288’inci kez adalet arayışındaydı

Roboskili aileler, adalet arayışını 288’inci haftasında yine bir araya geldi. Aileler, “Bu ülkede hukukun ve adaletin olduğunu savunanlar önce Roboski’ye bakmalıdır” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 288'inci haftasında bir araya geldi. Kaybettikleri yakınlarının mezarı başında açıklama yapan aileler, üzerinde “Roboski için, Adalet için failler yargılansın” yazılı pankart ile yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Aileler adına konuşan Veli Encu, katliamın bütün ayrıntılarının bilinmesine rağmen faillerin bulunmadığına dikkat çekti. Aradan geçen 2017 günlük süre boyunca yetkililerin sadece katliamın üstünü örtmek için çaba gösterdiğini söyleyen Encu, “Bu ülkede hukukun ve adaletin olduğunu savunanlar önce Roboski’ye bakmalıdır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümet yetkililerinin Roboski katliamını aydınlatma noktasında inisiyatif alacaklarını beyan etmelerine rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirten Encu, “Bu bile işin ucunun nereye vardığını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye'de adaletin ve hukukun olmadığını savunuyoruz. Adaletsizliğe karşı adaleti, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.