Roboskili aileler, davayı AİHM’ye taşıyor

Roboskili ailelerin adalet arayışı katliamın 229'uncu haftasında da sürdü. Aileler, Anayasa Mahkemesi'nin "eksik evrak" gerekçesiyle reddettiği Roboski davasını AİHM'e taşıyor.

Roboskili ailelerin adalet arayışı katliamın 229'uncu haftasında da sürdü. Aileler, Anayasa Mahkemesi'nin "eksik evrak" gerekçesiyle reddettiği Roboski davasını AİHM'e taşıyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen çoğu çocuk 34 Kürt gencinin aileleri, katliamın 229'uncu haftasında adalet arayışlarını sürdürdü. Katledilen yakınlarının mezarları başında bir araya gelen aileler adına açıklamada bulunan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, Roboskili katliamının faillerinin yargılanması için adalet arayışlarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Roboski davasının Anayasa Mahkemesi tarafından "eksik evrak" gerekçesiyle ret edilmesini skandal olarak nitelendiren Encü, AYM'nin de askeri ve sivil yargının gösterdiği tavır ve tutum içerisine girdiğini ifade etti. Türkiye'de hukuk sisteminin AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "aklamak" üzere işlediğini dile getiren Encü, "Türkiye'de taraflı olan yargı ve hukuk sistemi tüm boyutları ile Erdoğan ve AKP hükümetinin vesayeti altına geçmiş bağımsız bir yargı olmaktan çıkmıştır. Hukuk mücadelemiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapacağımız bireysel başvurular ile devam edecektir" dedi.

Encü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katliam ve soykırım politikaları ile "başkanlık" sistemini hayata geçirmek istediğini vurgulayarak, "Hala 90'lı yıllarda yaşanan meclisten tekme tokat atılan DEP'li vekillerimize yapılanlar ile yüzleşmeden, yeni bir DEP vakasına izin vermeyelim. Bugün saray darbesine 'Hayır' demek için bir araya gelmeliyiz. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'Hayır' demek için bir araya gelmeliyiz" dedi.