Roboskililerin nöbet eylemi devam ediyor

Roboskili aileler, AKP hükümetinin Roboski ve Gezi katliamlarının faillerini akladığını belirtti.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyü sınırında Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivilin aileleri, 233'üncü haftada yakınlarının mezarları başında bir araya gelerek adalet nöbetine devam etti. Aileler Gezi direnişinde katledilen 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı andı. Roboskili aileler adına konuşan Zilan Encü, Gezi direnişinde katledilenlerin faillerinin Roboski katliamının failleri gibi AKP hükümeti tarafından aklandığını kaydetti.

Türkiye'de adalet sistemine inançlarının kırıldığını  vurgulayan Encü, "Roboski'den Gezi'ye, Suruç'tan Ankara'ya" adalet arayışlarını sürdüreceklerini söyledi.

Savaş çığırtkanlığına karşı barışı savunmayı sürdüreceklerini ifade eden Encü, "Yakın tarihimizde Silopi, Cizre, Sur, Şırnak ve Gever'de yapılan katliam ve yıkımlara, faili meçhul kayıplara karşı güçlü bir ses çıkartmasak, yaşanan bu insanlık suçlularının ardı arkası kesilmeyecek. Erdoğan ve AKP'nin amacı, bizleri bu yaşananlara alıştırmak olduğu çok açıktır. Ama bizler asla ölümlere, bombalara yıkım ve talana alışmayacağız"  şeklinde konuştu.