Rojava'da tecride tepkiler yükseliyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit Efrîn, Mabeta ve Cindirêse'de protesto edildi.

Genç Kadınlar Birliği, Kongreya Star ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği eylemlerde, Öcalan'ın fiziki özgürlüğü istendi ve bunun için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

MABETA

Mabeta ilçesindeki Asayiş Merkezi önünde toplanan Kongreya Star üyeleri, basın açıklaması yaparak tecridi protesto etti. Açıklama metni Demokratik Toplum Eğitim Komitesi Üyesi Ciwana Mihemed tarafından okundu. Açıklamada, Kuzey Kürdistan'daki direniş selamlanırken, soykırım saldırıları da lanetlendi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin insanlık dışu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, tüm insan hakları kuruluşlarına Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için çalışma yürütme çağrısı yapıldı.

EFRÎN

Efrîn'de sivil toplum kuruluşları tarafından Öcalan'a dönük tecrit protesto edildi. 

Kurum binası önünde yapılan basın açıklaması, Narîn Hesen tarafından okundu. Açıklamada, şöyle denildi: "AKP Kürt karşıtlığı temelinde geliştirdiği siyaset doğrultusunda Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi artırdı. Bununla uluslararası hukuku da ihlal ediyor. Ama AKP bu uygulamalarıyla Kürt halkını Önder Apo’dan uzaklaştıramaz. Her dört parçada gelişen direnişle Kürt halkı Önderliğine olan bağlılığını ortaya koymuştur. Biz SCS’li kadınlar olarak Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kınıyoruz. Kimse bizi Önder Apo’dan uzaklaştıramaz.  Önderimiz özgürleşinceye kadar direnişimiz sürecek."

CİNDİRÊSE

Cindirêse ilçesindeki Genç Kadınlar Birliği de bir açıklama yaparak, Öcalan'a dönük tecridi kınadı. Birlik yöneticilerinden Dunay Elo tarafından okunan basın açıklamasında, Türk devletinin bu insanlık suçuna karşı başkaldırı çağrısında bulunuldu.