Rojava'dan Türk devletine: Saldırmaktan vazgeç; sessiz kalmayız!

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Türk devlet güçlerinin Rojaya’ya dönük işlediği suçlara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Türk devletinin Rojava’ya saldırılarına sert tepki gösterdi. Saldırılara sessiz kalınmayacağı ve yine uluslararası alanda da girişimlerde bulunulacağını bildiren Koordinasyon, "Türk devleti derhal komşuluk ilişkilerini baz almalı" dedi.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Türk devlet güçlerinin Rojaya’ya dönük işlediği suçlara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

“Huzur ve güvenliği tesis etme girişimlerimize rağmen Suriye şiddete açık bir alan olmuştur. Yine özerklik yönetimi ve Türk devleti arasında uzanan yüzlerce kilometrelik sınırda güvenliği ve huzuru sağlama girişimlerimize rağmen, Türk devleti çeşitli yaklaşımlar içerisine girmiştir" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Türk ordusu Erfîn’den Irak sınırına kadar Rojava halkına insanlık dışı uygulamalarda bulunmaktadır. Rojava halkını yakalayarak, işkence etmekte ve öldürmektedir. Türk askerleri birçok kez Rojava sınırlarına işgal amaçlı girmiştir ve yine savunma güçlerinin üslendiği alanlara topçu saldırılarda bulunmuştur. Türk devleti sınırlarını terörist grupların geçişlerine açık tutmanın yanı sıra sivil yerleşim yelerini de bombalamaktadır. Bu saldırılarda Cizîr, Efrîn ve Kobanê kantonlarından yüzlerce kişi şehit edilmiştir."

'KOMŞULUK İLİŞKİLERİ BAZ ALINMALI'

Türk devletinin bölgeye yönelik bu uygulamalarını bir plan dahilinde gerçekleştirdiğine vurgu yapılan açıklamada, "Biz hep komşuluk ilişkilerinin korunması ve sınır güvenliğinin sağlanması için girişimlerde bulunduk fakat her defasında Türk devleti bu uygulamalarıyla içişlerimize karşı müdahalede bulunmuştur. Bize göre Türk devleti bu uygulamalardan vazgeçerek bir an evvel komşuluk ilişkilerini baz almalı ve komşularına karşı saygılı olmalıdır" denildi.

'ULUSLARARASI ALANA TAŞIYACAĞIZ'

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, açıklamasının sonunda şunları belirtti: "Biz sivil halkın hedef alınarak kurban edildiği bu insanlık dışı uygulamaları lanetliyoruz. Bu uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Türk devletinin suç dosyasını uluslararası alana taşıyacağız. Türk devletinin düşmanca yaklaşımlarına karşı tutum alınmasını isteyeceğiz."