Saray çeteleri kayıplarını gizleme telaşında

Saray çetelerinin ağır kayıplar verdiğini belirten YPS, “AKP güçlerinin, bu durumu gizleme temelinde psikolojik savaşın bir parçası olarak kullandığı kirli savaş medyası üzerinden acizliğini gizleme çabası içinde olduğu görülmektedir” dedi.

YPS Genel Koordinasyonu, Saray çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YPS, devlet güçlerinin Şırnak, Nusaybin ve Gever'de direniş içinde bulunan mahallelere dönük abluka, hava saldırısı ve kara operasyonlarının sürdüğünü belirtti.

YPS, yer yer bazı bölgelerdeki çatışmaların şiddetlenmesi sonucu ağır kayıplar veren AKP güçlerinin, bu durumu gizleme temelinde psikolojik savaşın bir parçası olarak kullandığı kirli savaş medyası üzerinden acizliğini gizleme çabası içinde olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Birçok saldırı girişimine karşı direnirken katliamcı çetelere kayıplar verdirilmesine rağmen koşullar gereği çatışma ve eylemlerin sonuçlarının tam olarak netleştirilemediğini vurgulayan YPS, “AKP ve Saray güçleri, yaptığı operasyonlarında ve bütün girişimlerinde sonuçsuz kalmaktadır. Kürdistan halkının direniş tarihinde yiğit genç birliklerimiz, büyük bir performans örneği göstererek haksızlığın, sömürünün, zulmün, katliamın kol gezdiği Kürdistan sokaklarında kendine yakışır bir düzeyde örgütlü mücadelesini yürütmektedir” dedi.

YPS, üç bölgede yaşanan çatışmalar ve eylemlerin sonuçlarına ilişkin şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

ŞIRNAK MERKEZ

“27 Mart günü saat 07.00'de Atatürk Mahallesi’nde operasyona giden Kobra tipi zırhlı bir aracın geçişi esnasında sivil savunma birliğimizin yaptığı vuruşlar sonrasında zırhlı aracın üzerindeki silah imha edilmiştir. Daha sonra zırhlı araç geri çekilmiştir. 

27 Mart günü Yeni Mahalle’ye girmek isteyen Kobra tipi bir zırhlı araca yönelik mahalleyi savunan gençlerin sabotaj eylemi ile araç imha olurken burada 3 PÖH elemanı da ölmüştür. Aynı gün başka bir zırhlı araç tekrardan mahalleye girmek isterken yapılan etkili vuruşlar sonucunda araç darbe alarak geri çekilmiştir. Yine aynı bölgede yapılan eylem sonucu da 1 PÖH elemanıs öldürülmüştür. Yaşanan eylemler sonrası devlet güçleri; tank, havan ve ağır silahlar ile Yeni Mahalle bombalanmıştır.

NUSAYBİN

28 Mart günü öğle saatlerinde 1 kepçe araç Koçer Mahallesi’ne girmek isterken mahalle savunmasını yapan gençler tarafından vurularak darbelenmiş ve geri çekilmiştir. Yine ilerleyen saatlerde bu kez 1 tank yine aynı mahalleye girmeye çalışmış ve öz savunma birliklerimiz tarafından etkili vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Bu zırhlı araç çekici tarafından olay yerinden çekilmiştir. 

28 Mart günü bir birliğimiz tarafından yapılan suikast atışları sonrasında 3 Saray çetesi öldürülmüştür.

GEVER

27 Mart günü Qaportê ve Pakê köyleri arasında bir askeri birliği YPS birliklerimiz hedeflemiş burada bir süre çatışma yaşanmıştır. Çatışma esnasında birlikler bir kademe geri çekilirken düşmanın çevre karakollardan obüs ve havanlar yaptığı bombardıman sonrası 7 ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralı askerleri kaldırmıştır. Ölü ve yaralı polis ve asker sayısı net olarak bilinmemektedir. Ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir.

28 Mart günü öğleden sonra Cumhuriyet mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir. Ayrıca 28 Mart'tan bu yana faşist katliamcı güçler, Güngör Mahallesi’nde ilerlemek istemektedir.

28 Mart günü Cumhuriyet Mahallesi girişinde bulunan Eski Cezaevi kavşağı, Üçgen Bina ve Kurtlar Petrol güzergahlarından devlet güçleri mahalleye girmek için girişimde bulunduğu esnada mahalleyi savunan birliklerimizin direnişi ile karşılaşmıştır. İlerlemesi durdurulan operasyon güçleri ile yer yer çatışmalar yaşanmıştır. Burada düşmanın ölü ve yaralıları olsa da net sayı bilinmemektedir.

28 Mart günü saat 17.00'de saray çeteleri Cumhuriyet Mahallesi’nde bir binaya sızma yapmak istediği esnada bir birliğimiz tarafından suikast edilmiş ve burada 1 özel harekatçı öldürülmüştür. Daha sonra etkili bir şekilde yoğun atış altında bırakılan devletin operasyon birimleri, herhangi bir sonuç alamadan geri çekilme yapmıştır.

Gever merkezde halkın sivil savunma birliklerinin denetiminde olan mahallelere gün boyunca yapılan bombardımanlar devam etmektedir. Devlet güçleri, özel savaş medyasında Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde ilerlediklerine dair psikolojik savaşın bir parçası temelinde aslı olmayan haberler yapmaktadır. Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde devlet güçlerinin değil tam tersine halkın sivil savunma birliklerinin bir ilerleyişi söz konusudur.”