Saray çeteleri, Şırnak’ta ev ve işyerleri yıkarak ilerlemeye çalışıyor

Saray çeteleri, Şırnak’ta çatışmaların şiddetlendiği 5 mahalleye ev ve işyerlerini yıkarak girmeye çalışıyor.

Saray çeteleri, Şırnak’ta çatışmaların şiddetlendiği 5 mahalleye ev ve işyerlerini yıkarak girmeye çalışıyor.

Devletin soykırım saldırılarının 60 gündür devam ettiği Şırnak’ta birçok mahallede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Devlet güçleri evleri yıkarak ilerlemeye çalışıyor. Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarda birçok yerden dumanların yükseldiği görülüyor. 

Bahçelievler ile Yeni mahallelerinin arasındaki Karayolları Bakım'da birçok ev bombalanırken, devlet güçlerinin önlerini açabilmek için ev ve işyerlerini patlayıcılarla yıktığı belirtildi. Söz konusu bölgeden dumanlar yükseliyor. 

Çatışmalar Gazipaşa'da Ömer Kabak Meydanı'nın alt kısmında, İsmetpaşa'da Qesta Axayê Sor ve Kanika Jêr bölgelerinde, Cumhuriyet Mahallesi'nde ise Aşitî Meydanı civarında şiddetlenerek devam ediyor. Çatışmaların yaşandığı yerlere zaman zaman top atışları yapılıyor. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. 

YSP ve YPS-JIN güçlerinin direnişini kıramayan devlet güçlerinin, kontrollerinde bulunan birçok yüksek binaya bayraklar asması ise dikkat çekti. Ayrıca zırhlı araçlardan ise ırkçı marşlar çalınıyor. 

Yoğun ambulans hareketliliğinin yaşandığı kente üstü çadırlarla kaplı kamyon ve TIR'larla yapılan sevkiyat da devam ediyor.