Saray çetelerinin katlettiği DBP’li Demirağaç Van’da toprağa verildi

Van’da dün öğlen saatlerinde polislerin seyir halindeki bir aracı tarayarak katlettiği DBP Edremit İlçe Yöneticisi Ahmet Demirağaç, binlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Van’da dün öğlen saatlerinde polislerin seyir halindeki bir aracı tarayarak katlettiği DBP Edremit İlçe Yöneticisi Ahmet Demirağaç, binlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesinde dün seyir halindeki bir araca polislerin ateş açması sonucu yaşamını yitiren DBP Edremit İlçe Yöneticisi Ahmet Demirağaç’ın cenazesi sabah saatlerinde Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Tıp merkezinden alındıktan sonra Süphan Mahallesi mezarlığına getirildi.

Sık sık, “PKK halktır, halk burada’ sloganları atan kitleye polis biber gazı ve ses bombalarıyla saldırdı. Kitle saldırıya rağmen, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Ahmet Demirağaç’ın fotoğraflarıyla yürüyüşünü sürdürdü. Kitle tam mezarlığa girdiği sırada polis bu kez da ses bombası atarak saldırdı. Kitle ve polis arasında çıkan gerginlik polisin zırhlı araçları mezarlıktan uzaklaştırması ile sona erdi.

Cenaze törenine HDP Eşbaşkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, PM üyeleri Abdurrahman Doğar, Özgür Zeydan, DBP PM üyeleri Hacer Özdemir, Metin Kutaz, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar, HDP İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, ilçe belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri İnsiyatifi, KJA aktivistleri, STÖ temsilcileri ve halk katıldı.

Okunan dualar ile cenazenin toprağa verilmesinin ardından barış ve özgürlük şehitleri’ adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sonrası konuşan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, “Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar Kürtler boyun eğmeyecek. Kürt halkı kararını vermiştir. Özgürlük kesindir. Bizler söz verdiğimiz bu yoldan geri adım atmayacağız. Bize durmak haram, Kürt halkının başı sağ olsun. Bedeli ne kadar ağır olursa olsun ya özgürlük, ya özgürlük” dedi.

Yıldırım’ın ardından söz alan DBP PM Üyesi Metin Kutaz da, “Ağlamayacağız, başımızı dik tutacağız. Kürtler hiçbir zaman baş eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Bu zulmün karşısında direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Son olarak söz alan Demirağaç’ın babası Beşir Demirağaç ise “Şehit Kürt halkının şehididir” dedi.

Cenaze töreninin ardından kitle Demirağaç için Şabaniye mahallesinde kurulan taziye evini ziyaret etti.

...