Saray çetelerinin Vezirava köyünü kuşatması sürüyor

Saray çetelerinin Gever’e bağlı Vezirava köyünü, HPG gerillaları bulunduğu iddiası ile kuşatmaya aldı. Aynı aileden 13 kişi de gözaltına alındı.

Saray çetelerinin Gever’e bağlı Vezirava köyünü, HPG gerillaları bulunduğu iddiası ile kuşatmaya aldı. Aynı aileden 13 kişi de gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinin Dağlıca (Oremar) yolu çıkışında bulunan Vezirli (Vezirava) köyü girişinde sivil bir aracın taranması ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin ağır yaralanarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılması sonrası köye dönük kuşatma devam ediyor. Yaralanmaları sonrası bilinçleri kapalı bir şekilde olay yerinden uzaklaştırılan 2 kişiden ise saatlerdir haber alınamıyor.

Yaşanan olay sonrası 2 yaralı HPG gerillasının köye sığındığı iddiasıyla Kamışlı Karakolu'ndan ve ilçe merkezindeki askeri birliklerden sevk edilen 100'den fazla askeri kirpi, kobra, panzer, çok sayıda tank ve helikopterlerle köy kuşatmaya alındı. 
Köy camisinin hoparlöründen ve zırhlı araçlardan yapılan "Köyü boşaltın, yoksa köyü de sizi de yakarız!" anonsları üzerine köy sakinleri evlerinden çıkarak köyden zorla çıkardı. 

Köyün dış taraflarındaki kimi yüksek binalara da keskin nişancılar yerleştirilirken, köye arama yapan köpeklerin de getirildiği kaydedildi.

Köydeki aramalar esnasında aynı aileden olan Mehmet Han, Naif Han, Rıdvan Han, Mahir Han, Emrah Han, Mustafa Han, Levend Kına, Bûkê Kına, Besna Han, Feride Han, Gülcan Han, Hediye Han ve Fatma Han adlı yurttaşlar gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen kişilere, "Bize bilgi vermezseniz, sürekli burada kalacaksınız" denildiği öğrenildi.