Sebahat Tuncel: Ne olursa olsun direnişe devam edeceğiz

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in gözaltı süresi 24 saat uzatıldı. Tuncel gözaltında yapılan işkencelere karşı direnirken, birlikte gözaltında olduğu kişilere de “Ne olursa olsun direnişe devam edeceğiz, biz kazanacağız” dedi.

Dün HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto ederken Diyarbakır Adliyesi önünde gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in gözaltı süresi 24 saat uzatıldı.

Gözaltındayken Sebahat Tuncel'le aynı hücreyi paylaşan bir kişiyle şu mesajı verdi: 

“Sebahat Tuncel ile aynı odaya konulduk ancak birbirimizi görebilecek durumda değildik. Kendisine eziyet eden polislere karşı devamlı direniş halindeydi. Baskının en yoğunlaştığı anda bile diğer kadınların üst aramasının erkeklerin yanında yapılmaması gerektiğini, bunun taciz olduğunu haykırdı. Uzun uğraşlar sonucu gözaltındaki diğer kadınların aramasını ayrı yapmayı kabul ettirdi. Saatler sonra onun dosyasını bizimkilerden ayırıp götürürlerken dönüp gülerek, 'Beni tutuklayacaklar muhtemelen. Bu anın geleceği belliydi. Ancak bunlar bizi korkutamaz. Ne olursa olsun direnişe devam edeceğiz yoldaş. Biz kazanacağız' dedi."