GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Serbest Zağros’un taziye evine kitlesel ziyaret

Rojava'da şehit düşen YPG savaşçısı Serbest Zağros’un taziyesine PYD, Mahmur Şehit Aileleri Komitesi ve Tevgera Azadi Hewler il örgütü kütlesel olarak ziyarette bulundu.

YPG saflarında Rojava’da 11 Haziran’da DAİŞ çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren ve Kerkük’te toprağa verilen Serbest Zağros’un (Aşna Xalıt) Kerkük’ün Derwaze mahallesinde bulunan taziye evine Demokratik Birlik Partisi (PYD), Mahmur Şehit Aileleri Komitesi ve Tevgera Azadi Hewler il örgütü kitlesel olarak ziyarette bulundu.

Taziye çadırına ‘şehit namirin’ sloganları ile yürüyen kitle Şehit Serbest’in ailesi tarafından karşılandı. Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken, daha sonra konuşmalar yapıldı.

“ŞEHİT SERBEST HALKIMIZIN SEMBOLLERİNDEN BİR OLDU”

Taziyede Mahmur Şehit Aileleri Komitesi adına ilk olarak söz alan Abdullah Ramazan, kurumları adına baş sağlığı dileklerinde bulunduktan sonra şunları belirtti: “biz halk olarak sonuna kadar şehitlerimizin izinde olacağız. Ş. Serbest’te Kürdistan’ın artasına çizilen sınırları reddeden ve bu sınırları ortadan kaldırmak için canını feda eden sembol yoldaşlarımızdan biri oldu. Bugün artık görüyoruz ki dört parça Kürdistan’ın gençleri birlik ve beraberlik içinde hangi parçada Kürt halkının kazanımlarına karşı saldırı varsa orada savunma cephesinde son mermisine kadar savaşıyorlar. Bu bizim artık bir olduğumuz ve düşmanlarımızın kaybettiği anlamına geliyor” dedi.

Daha sonra PKK güney Kürdistan Şehit Aileleri Adına söz alan Mıhemed Gabar ise bugün Kürt halkını bir çatı altında birleştiren değerin şehitlerin kanı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “başta değerli ailemizin başı sağ olsun diyorum. Yine uzaktan gelen bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bugün bizi bir çatı altında toplayan ve bir araya getiren değer şehitlerimizin emekleri ve kanlarıdır. Bizim de halk olarak buna sahip çıkmamız gerekiyor.”

“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

Şehit Serbest Zağros’un annesi Emine Mıhemed, başta taziyelerini ileten ve bugünlerde kendilerini yalnız bırakmayan her kese teşekkürlerini iletirken, şehitleri ile gurur duyduklarını da belirtirken devamla şunları belirtti: “öncelikle siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Kuşkusuz bu Kürt halkının ilk şehidi değil son şehidi de olmayacak. Biz Ş. Serbest’in ailesi olarak böyle onurlu bir yolda şehit düştüğü için onunla gurur duyuyoruz. İnşallah şehitlerimizin sayesinde Kürdistan özgürleşecek. Bu temelde sonuna kadar şehitlerimizin izinde kalacağımızı belirtiyorum” diye konuştu.

Taziyede PYD adına söz alan PYD temsilcisi Mustafa Şeran ise Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini ve bütün parçalarda Kürt halkının kaderinin bir birine bağlı olduğuna vurgu yaparak şunları ifade etti: “başta Ş. Serbest şahsında bütün Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Ş. Serbest Kerkük’te kalkıp Rojava’ya DAİŞ çetelerinin kirliliğine karşı savaşmak için giderek büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Bu bir kahramanın yapabileceği bir görevdir. Şehitlerimize siz değerli şehit aileleri huzurunda bir kez daha söz veriyoruz ki onların anılarına sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Son olarak Tevgera Azadi Hewler il örgütü adına söz alan Semira Mahmut ise, Kürt halkının bu yüz yılda verdiği mücadele ile destan yazdığına değinerek şöyle devam etti: “halkımız geçtiğimiz yüz yılda her zaman sömürgeciliğe karşı direndi ve Sykes-Picot gibi bir soykırım sistemini boşa çıkarttı. Bugün Ş. Serbest’in Rojava’da direnerek şehit düşmesi o projenin bir bütünen ortadan kalktığı ve anlamsızlaştığı anlamına geliyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aileye taziyelerini ileten kitle taziye evinden ayrılırken, üç gündür kurulu olan taziye çadırı kaldırıldı. 

...