Şemdinli’de Türk ordusuna ağır darbe

HPG BİM, 10 Haziran günü HPG gerillalarının Şemdinli’deki Garê alayı, 2 tepesi ve Geniş Tepe mıntıkasında düzenlenen eylemde, en az 19 asker öldürülürken, çok sayıda askeri mühimmat da gerillaların eline geçtiğini açıkladı.

HPG BİM, 10 Haziran günü HPG gerillalarının Şemdinli’deki Garê alayı, 2 tepesi ve Geniş Tepe mıntıkasında bulunan askerlere yönelik geniş kapsamlı bir eylem düzenlediğini açıkladı. Bu eylemde en az19 asker öldürülürken, çok sayıda askeri mühimmat da gerillaların eline geçti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 10 Haziran günü, Xakurke şehitleri anısına HPG gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Garê alayı, 2 tepe ile Geniş Tepe mıntıkasında bulunan askerlere yönelik kapsamlı bir eylem düzenlediğini açıkladı.

Garê alayı ve 2 tepesini de ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulduğunu kaydeden HPG BİM, “Ayrıca bir tepeye yönelik 2 ayrı koldan ferdi silahlar ve bombalarla saldırı gerçekleştirmiş ve tepeye girilerek 6 mevzi imha edilmiştir. İmha edilen mevzilerde 9 asker cenazesi üzerine gidilmiştir. Yine farklı eylem birimlerimizin etkili vuruşları sonucunda 10 asker öldürülürken; bir grup asker de Garê alayına doğru kaçmıştır. TC ordusu ağır silahlarla kendi askerlerinin bulunduğu tepeyi de yoğun bir şekilde vurmuştur. Bundan dolayı güçlerimiz tüm cenazelerin üzerine gidememiştir. Saldırının yapıldığı tepe de yaşanan yoğun çatışmalar sonucu 2 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür” dedi.

Gerilla güçlerinin çok sayıda askeri malzeme ele geçirdiğini de belirten HPG BİM şunlara dikkat çekti: “Gerilla güçlerimiz burada 3 adet melez silahı, 3 adet bomba atar silahı, 1 adet termal, 1 adet gece dürbünü, 2 adet dedektör, 2 küçük telsiz cihazı ve bazı askeri malzemeler kaldırılmıştır. Yine gerillalarımız Garê alayını ve 2 tepeyi de ağır silahlarla yoğun bir şekilde vurmuştur. Garê alayına yapılan vuruşlarda ölü ve yaralı asker sayısı da netleştirilememiştir.”

Gerçekleştirilen eylemde net 19 askerin öldürüldüğünü de vurgulayan HPG BİM, “Eylem anından ve eylemden sonra da TC ordusu eylem alanını obüs, havan ve misket bombalarıyla bombalamıştır” dedi.

Eylemde yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Dılşer Cudi

Adı Soyadı: Abdulhaluk Şedal

Doğum Yeri: Hakkari

Anne - Baba Adı: Hüsna – Abdulvahap

Şahadet Tarihi ve Yeri: 10 Haziran 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Demhat Van

Adı Soyadı: Mahmut Bağgezen

Doğum Yeri: Van

Anne - Baba Adı: Fatma – Şemsettin

Şahadet Tarihi ve Yeri: 10 Haziran 2016 / Hakkari