Şemzinan'da kaldırılan silahların fotoğrafları

Gerillaların 10 Haziran günü Hakkari'nin Şemzinan'da gerçekleştirdikleri eylemde ele geçirilen silahların fotoğraflarına ulaştık. Eylemin ve kaldırılan silahların görüntülerinin ise Gerilla TV sitesinden kısa süre sonra yayınlanması bekleniyor.

HPG ve YJA Star gerillaları 10 Haziran günü Hakkari'nin Şemzinan alanında bulunan Garê Alayı ve Geniş Tepesi'ne yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemişti. Gerillalar Geniş Tepe'ye kadar ilerleyerek öldürülen askerlerin cenazelerinin üzerine gitmiş ve çok sayıda silah ve askeri malzemeye el koymuşlardır. HPG BİM; gerçekleştirdikleri bu eylemde 19 askerin öldürüldüğünü ve 2 gerillanın da yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. 

Bu eylemde gerillalar tarafından 3 Melez silahı, 2 Bombaatar silahı ile 3 adet mermisi, Melez silahının üzerinde bulunan 1 adet termal dürbünü, 3 adet el bombası,  2 adet gece görüş dürbünü, 1 adet gündüz dürbünü, 2 adet küçük telsiz cihazı, 2 askeri harita, 1 adet BKC namlusu ile mermileri, 1 adet telefon askerlerin üzerinden kaldırılmış, Piyade Uzman Çavuş Adnan Acar isimli askere ait olan malzemeler de gerillalar tarafından ele geçirilmiş. Özel savaş medyasının gerillalarının gerçekleştiği bu eylemi özel savaş yöntemleri ile boşa çıkarmaya çalışırken; yayınlanan bu fotoğraflar özel savaş medyasının gerçek yüzünü ortaya çıkarmaktadır.

HPG kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, eylemin ve kaldırılan silahların görüntüleri Gerilla TV sitesi üzerinden en kısa bir sürede yayınlanacak.

...