Sêvê, Pakize, Fatma ve Mehmet Tunç'un mezarları ziyaret edildi

Öz yönetim direnişinde Silopi'de katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Umar ile Cizre'de katledilen Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç'un mezarları ziyaret edildi.

Öz yönetim direnişinde Silopi'de katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Umar ile Cizre'de katledilen Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç ve Cizre'de katledilen Agit Küçük, Mehmet Kaplan, Rizgar Yıldız ve diğer yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi. Nalaro Mezarlığına ziyarete HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ile Mehmet Tunç, Pakize Nayır, Fatma Uyar'ın aileleri ve Şırnaklılar katıldı.

Ziyarete Orhan  Tunç'un çocuğu Bekes'in de gelmesi mezarlıkta duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ziyarette birbirini kucaklayan aileler, "Botan düşmedi, düşmeyecek. Şehitlerimize sözümüz var; kazanacağız" diye konuştu.

Ayrıca mezarlara çiçek eken aileler, yasak sürecinde mezarlar üzerinde bulunan sarı kırmızı yeşil flamaların yakılması nedeniyle yeni flamalar da astı.

...