Şêx Maqsud’a saldıran çetelere operasyon

YPG Basın Merkezi, Şêx Maqsud mahallesine saldırı düzenleyen SUK çete gruplarının tespit edilen noktalarına güçlerinin bir operasyon düzenlediğini 7 çete öldürüldüğünü bildirdi.

YPG Basın Merkezi, Şêx Maqsud mahallesine saldırı düzenleyen SUK çete gruplarının tespit edilen noktalarına güçlerinin bir operasyon düzenlediğini 7 çete öldürüldüğünü bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, SUK çete gruplarını Şêx Maqsud’a yönelik saldırının devam ettiğini belirtti. YPG güçlerinin, saldırı düzenlenen noktalara yönelik YPG güçlerinin düzenlediğini belirtti.

YPG Basın Merkezi açıklaması şöyle: “1. Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında çete grupları 21 Haziran günü saat 23.00’da, 22 Haziran günü 13.30 ile 15.00 saatleri arasında, 23 Haziran günü 00.00 ile 01.30 saatleri arasında Şêx Meqsûd mahallesine yönelik havan ve cehennem toplarıyla saldırılar düzenlemiştir. Çetelerin konumlandığı noktaları tespit eden güçlerimiz 20. Cadde, Eşrefiye ve Pîno köyü alanlarına yönelik operasyon düzenlemiştir. Bu operasyonlar sonucunda 20. Cadde bölgesinde 5, Eşrefiye bölgesinde 1 ve Pîno köyü yakınlarında da 1 çete öldürülmüştür.

22 Haziran günü sabah ve öğlen saatlerinde DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus’taki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”