Şêx Meqsud’a saldırılar sürüyor

Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin saldırısı sürüyor.

Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin saldırısı sürüyor.

Yazılı bira çıklama yapan YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam ettiğini belirtti.

Çete gruplarının 27 Mart günü akşam saatlerinde Kastello ve Cendol yolları üzerinde cehennem ve havan toplarıyla mahalleye yönelik başlattığı saldırıların 28 Mart günü saat 08.00’e kadar aralıksız bir şekilde sürdüğünü vurgulayan YPG Basın Merkezi şunları kaydetti: “Eş zamanlı olarak çete grupları Eşrefiye bölgesinden de sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesiyle alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmada tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüş, 2 çetenin cenazesi güçlerimizin eline geçmiştir.

ÇETELERİN EFRÎN’E SALDIRISINA KARŞILIK VERİLDİ

28 Mart günü çete grupları Efrîn'in doğusunda bulunan Maranez köyüne yönelik havan ve cehennem toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz çete saldırılarına gerekli düzeyde karşılık vermiştir.

Çete grupları aynı gün Efrîn'in Şerawa ilçesine bağlı Bazofanê köyüne sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve çete grupları alandan uzaklaştırılmıştır.

KOBANÊ ÇEVRESİNE SALDIRI

28 Mart günü 08.00 ve 15.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri aşağı Cerablus'taki mevzilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri 10.00 ve 12.00 saatleri arasında Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güney ve doğusuna yönelik iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

28 Mart günü DAIŞ çeteleri güçlerimizin Şedad kasabasının 17 km güneydoğusunda bulunan mevzilerine yönelik füzelerle bir saldırı düzenlemiştir.”