Şêx Meqsud’a sızmaya çalışan çetelerle çatışma yaşandı

Çetelerin Halep’in Şêx Meqsud Mahallesine yönelik düzenlediği saldırıda bir sivil yaşamının yitirirken 2 sivil de yaralandı. Şikeyf bölgesinden mahalleye sızmaya çalışan çetelere anında müdahale eden YPG güçleri iki çete üyesini öldürdü.

Çetelerin Halep’in Şêx Meqsud Mahallesine yönelik düzenlediği saldırıda bir sivil yaşamının yitirirken 2 sivil de yaralandı. Şikeyf bölgesinden mahalleye sızmaya çalışan çetelere anında müdahale eden YPG güçleri iki çete üyesini öldürdü. YPG Basın Merkezi Türk ordusunun Rojava sınır hattına yönelik saldırılarının sürdüğünü de açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam ettiğini belirtti.

Bu saldırılar kapsamında çete gruplarının 28 Mart günü akşam saatlerinde Mesbeh bölgesinden Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik cehennem toplarıyla bir saldırı düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti: “Güçlerimiz saldırıya anında karşılık vermiştir. Çetelerin bu saldırısında sivil bir yurttaşımız şehadete ulaşmış, 2 sivil yurttaşımız da yaralanmıştır.

Çete grupları eş zamanlı olarak Seken Şikeyf bölgesinden mahalleye sızmaya çalışmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

ŞÊXLER KASABASINA AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI

28 Mart günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Aşağır Cerablus'taki mevzilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri 13.00 ile 14.00 saatleri arasında ise Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının kuzeybatısına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”

TÜRK ORDUSUNUN SINIR HATTINA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Türk ordusunun Rojava sınır hattında düzenlediği saldırıların devam ettiğini de kaydeden YPG Basın Merkezi, “Bu saldırılar kapsamında Türk ordusu 29 Mart günü saat 03.30'da Kobanê'nin batısında bulunan Şehit Hogir tepesi mıntıkasında 4 sivil yurttaşı ağır silahlarla taramıştır. Saat 09.00'a kadar süren saldırı sonucunda 3 sivil yurttaş yaralanmıştır” dedi.