Şırnak İl Özel İdaresi işçileri savaş için görevlendirildi

Şırnak’ta kurulan yeni askeri üsse, temizlik, yemek hizmetleri ve angarya işlerinde çalıştırılmak üzere Şırnak İl Özel İdaresi personeli görevlendirildi.

Şırnak’ta kurulan yeni askeri üsse, temizlik, yemek hizmetleri ve angarya işlerinde çalıştırılmak üzere Şırnak İl Özel İdaresi personeli görevlendirildi. Ağır çalışma koşulları ve hakaretlere maruz kalan işçilerden A.T. yaşadıklarını ANF’ye anlattı. 

Şırnak’ta sokağa çıkma yasakları ardından öz yönetim alanlarına saldırı ve komuta amaçlı Şırnak Üniversitesi arazisinde konteynırlarla askeri bir üs oluşturuldu. 

Çakırsöğüt İl Jandarma Komutanlığı ve Şırnak Üniversitesi alanında oluşturulan bu üstteki askeri personelin, temizlik, bulaşık, çöp, mutfak hizmetleri, lojistik indirme ve bindirme işleri için Şırnak İl Özel İdaresi’ndeki personel geçici görevle buralarda konumlandırıldı. 

Çalışacak personelin hastalık durumu dikkate alınmadan yapılan görevlendirmede, Muğla ve Kırıkkale kentlerinden gelenler de bulunuyor.

Ağır, stresli ve ‘insan onuruna yakışmayan’ şartlarda çalışan işçilerden Mehmet Can Ukşal, geçtiğimiz günlerde askerlerden biriyle tartıştıktan sonra yaşadığı ağır strese dayanamayıp kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Ukşal, Cizre Mezarlığında defnedildi. 

Herhangi bir iş paylaşımının dahi yapılmadığı askeri üstte, kanser, astım ve kalp yetmezliği olan birçok işçi, ağır koşullarda çalıştırılıyor. 

Konuya ilişkin ANF’ye konuşan Şırnak İl Özel İdare’sinde çalışan A.T isimli işçi, bir ay önce Şırnak Üniversitesi arazisinde oluşturulan askeri alanda görevlendirildiğini belirterek, şunları anlattı: “Kurum müdürümüz bizim bütün ekibin oluşturulacak askeri alanda görevlendirildiğini söyledi. Biz de tam olarak neresi olduğunu anlamadık ve görevli olduğumuz alana gittik ve orada bir şoka uğradık. 

Askerlerin ve polislerin yemek, bulaşık, temizlik işleri için görevlendirildiğimizi gördük. Burada askerlerin hakareti ve emirlerine sürekli maruz kalıyoruz. Onlara gelen bütün malzemeyi biz indirip bindiriyoruz. Diğer illerden buraya gelenlerde var. Bize Kürt olduğumuz için hakaret edip, bir de hizmet etmemizi bekliyorlar. Geçen gün bir arkadaşımız dayanamayıp kalp krizi geçirdi. Burada tamamen askerlerin emriyle çalışıyoruz. Çocuğumuz yaşında insanlardan hakaret işitip, emir almamız zorumuza gidiyor. Bizi bu işler için kullanmasınlar, biz askeri personele hizmet etmek istemiyoruz. Bizim görev alanlarımız neresiyse orada çalıştırsınlar.”