Şırnak obüs ve toplarla vuruluyor

Son günlerin en şiddetli bombardıman ve çatışmalarının yaşandığı Şırnak’ta, ırkçı marşlar eşliğinde atılan obüs ve toplarla birçok evde yangın çıktı.

Devletin soykırım saldırılarının 44'ncü gününde devam ettiği Şırnak’ta son günlerin en şiddetli bombardıman ve çatışmaları yaşanıyor.

Kent, mehter marşları eşliğinde aralıksız bir şekilde tank, top, obüs ve havanlarla bombalanırken, şiddetli yağmur ve fırtınaya rağmen birçok evde yangın çıktığı görüldü.

Çevreyolu üzerine konuşlandırılan tankın Yeni Mahalle'ye top atışları yaptığı sırada zırhlı araçlardan ırkçı marşlar çalınarak tekbir getirilmesi kameralara yansıdı. Başta İsmetpaşa, Yeni, Gazipaşa, Aydınlıkevler, Bahçelievler, Cumhuriyet ve Dicle olmak üzere tüm kente yönelik bombardıman sürerken, kentin bir çok noktasında devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar sadece özyönetim mahallelerinde değil, kentin geneline yayılmış durumda. Çatışma bölgelerine onlarca ambulans zırhlı araçlar eşliğinde sevk edildi.

Helikopter hareketliğinin yaşandığı kentte, çatışma ve bombardıman tüm şiddetiyle devam ediyor.