Şırnak'ta bir çok noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Saray çetelerinin sistematik yıkım politikasına karşı özyönetim direnişinin 52 gündür sürdüğü Şırnak'ta bir çok noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Şırnak'ta Saray çetelerinin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 52'nci gününe girdi. Dün gece Bahçelievler Mahallesi'nde yoğunlaşan saldırılarda bir çok ev tank ve obüslerle vuruldu. Yeni Mahalle çevresinde özel harekatçılar ve YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında çatışmalar yaşanıyor. İsmetpaşa, Yeni, Cumhuriyet, Aydınlıkevler mahallelerinde ise günlerdir aralıksız şiddetli çatışmalar sürüyor. İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerine girmeye çalışan özel harekatçılar ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar kent merkezine sıçradı. Çatışmalar Cumhuriyet Meydanı'n civarında tüm şiddeti ile sürüyor.

Bu sabah saatlerinden itibaren çatışmaların yoğunlaştığı bir başka yer ise Yeni Mahalle oldu. Mahalle çevresine yerleştirilen zırhlı araçlarla aralıksız taranan ve tank ve obüs atışlarıyla evlerin tek tek yıkılmaya çalışıldığı mahalleden dumanlar yükseliyor. Kentteki yüksek binalara yerleştirilen Saray çeteleri ise mahalleye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Mahalle çevresinde ise özel harekatçılarla YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Kent genelinde yoğun ambulans hareketliliği yaşanırken onlarca ambulansın 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Şırnak Devlet Hastanesi yönüne gidiş yaptığı görüldü. İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) gece boyu uçuş yaptığı kentte helikopter hareketliliği de devam ediyor.

Öte yandan kente yönelik sistematik bir yıkım politikası uygulayan devlet güçleri Dicle, Gazipaşa ve Yeşilyurt mahallelerinde girebildikleri sokaklardaki ev ve işyerlerini tek tek ateşe veriyor. Bazı binalar ise 'patlayıcı var' iddiasıyla özel harekatçılar tarafından havaya uçuruluyor.