Şırnak’ta çatışma: Bir kobra vuruldu

Şırnak’ın Bahçelievler Mahallesi'nde devam eden çatışmalarda YPS/YPS-JIN üyeleri tarafından "kobra" adlı zırhlı araç darbelendi, 1 saray çetesi öldürüldü.

Şırnak’ta devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 69'uncu gününe girdi. Gece saatlerinden bu yana Yeni ve Bahçelievler mahallelerinin çevresine yerleştirilen zırhlı araçların üzerindeki ağır silahlarla mahalleler taranıyor. 

Yeni Mahalle'de Karayolları Bakım Merkezi civarında ise şiddetli çatışmalar günlerdir devam ediyor. Bölgede birçok evin devlet güçleri tarafından ateşe verildiği bildirildi. Mahalle çevresine yerleştirilen zırhlı araçlarla taranırken, ara ara obüslerle vuruluyor. 

Çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Bahçelievler Mahallesi'nde ise mahalleye girmeye çalışan “Kobra” tipi bir zırhlı araç YPS/YPS-JIN üyeleri tarafından darbelendi. Kullanılamaz hale gelen araçta en az bir özel harekâtçının öldüğü öğrenildi. Ölü ve yaralıların ambulanslarla alınarak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na götürüldüğü görüldü. Aracın vurulmasından mahalleye yönelik dört koldan saldırı başlatıldı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı mahallede dumanlar yükseliyor. 

İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde ise devlet güçlerinin yüzlerce evi ateşe verdiği bildirilirken, yakılan evler nedeniyle her iki mahalleyi de yangın ve duman kaplamış durumda. 

Kent ve kırsalında ise gece boyu İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopter hareketliliği gözlendi.