Şırnak’ta çatışma: Ölen ve yaralanan polisler var

Şırnak’ta devlet güçleri ve YPS/YPS-JIN güçleri arasında gece boyu şiddetli çatışmalar yaşanırken, özyönetim direnişinin sürdüğü mahalleler obüsler ile bombalandı.

Özyönetim direnişinin 38’inci gününde devlet güçlerinin yoğun saldırılarına rağmen direnişin sürdüğü Şırnak’ta, dün akşam saatlerinden bu yana Gündoğdu, Tekser ve Vakıfkent mahalleleri ile Aşitî (Ömer Kabak) Meydanı'nda yoğun çatışmalar yaşandı. Tekser Mahallesi’nde yaşanan çatışmada ölen özel harekat polislerinin olduğu belirtildi. Ancak ölü ve yaralı sayısı konusunda net bilgiye ulaşılamadı.

AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Çatışmaların gece boyu yaşandığı mahallelerde yoğun ambulans hareketliliği yaşanırken, ambulansların daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yönüne gittiği görüldü. Çatışmaların şiddetinin azalmasının ardından ise devlet güçleri, sabaha kadar zırhlı araçlarla mahalleleri rastgele taradı.

Yine gece boyunca Yeni, İsmetpaşa, Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerine obüs ve top atışları sabah saatlerine kadar devam etti. Saldırılar ile başlayan İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopter hareketliliği ise Cudi Dağı çevresinde sürüyor.