Şırnak’ta çatışma ve bombardıman

Direnişin 44. gününe girdiği Şırnak’ta atılan havan ve obüslerin isabet ettiği çok sayıda evde çıkan yangın sabaha kadar devam etti. Kentin bir çok mahallesinde devlet güçler ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasındaki çatışmalar ise sürüyor.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 44'üncü gününe girdiği Şırnak’ta gece boyu bombardıman devam etti. Kentin etrafına konuşlandırılan tank, top, obüs ve havanlarla Bahçelievler, İsmetpaşa, Cumhuriyet, Gazipaşa, Yeni ve Aydınlıkevler mahallelerine yönelik bombardımanda çok sayıda evde yangın çıktı.

BİR ÇOK EVDE YANGIN ÇIKTI

Özellikle Şırnak’ın tarihi mahallelerinden İsmetpaşa'da bir çok evde çıkan yangın gece boyunca devam etti. Kentte 44 gündür devam eden aralıksız bombardıman nedeniyle yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi.

MAHALLELERDE ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bombardımanla aynı anda özyönetim alanlarına girmeye çalışan devlet güçler ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında Bahçelievler, İsmetpaşa ve Aydınlıkevler mahallerinin çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi alınamazken bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yine Tekser, Vakıfkent, Gündoğdu mahalleleri ile Qilaban (Uludere) yolu olarak bilinen Çevreyolu civarında da gece boyu ara ara çatışmalar vardı.

HAVA HAREKETLİLİĞİ

Öte yandan günlerdir hava hareketliliğinin yoğun şekilde devam ettiği Şirnex'te İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) kente üzerinde ve kırsal alanda uçuşu devam ediyor. Özellikle Cudi ve Gabar dağları eteklerinde kentin kırsal alanlarında helikopter hareketliliği gözleniyor.

Kentte bombardıman ve çatışmalar devam ediyor.