Şırnak'ta çatışmalar aralıksız sürüyor

Bombardımanın aralıksız sürdüğü Şırnak'ta çatışmalar Yeni ve İsmetpaşa mahallelerinin çevresinde yeniden şiddetlendi. Mahallelere girmeye çalışan Saray çeteleri YPS/YPS-JIN savaşçılarının direnişi ile karşılaştı.


Şırnak'ta Saray çetelerinin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 39'ncu gününde devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana Yeni, Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Bahçelievler mahalleleri kent çevresine yerleştirilen obüslerle aralıksız bombalanıyor. Bombardıman sonucu birçok ev ve işyerinin yıkıldığı ve mahallelerden dumanların yükseldiği görüldü. Kente yönelik bombardımanla birlikte direnişin sürdüğü mahallelerin çevresine yerleştirilen zırhlı araçlarla mahalleler aralıksız taranıyor. Vakıfkent Mahallesi'ne yerleştirilen zırhlı araçların üzerine konuşlandırılan A-4 silahları ile Yeni ve Bahçelievler mahallelerine yönelik saldırılar öğlen saatlerinde itibaren yeniden yoğunlaştırıldı. Mahallelere girmeye çalışan Saray çeteleri ile Yeni ve İsmetpaşa mahallelerinin çevresinde son 5 saattir aralıksız çatışmalar yaşanıyor.

Yerel kaynaklar çatışma alanlarında çok sayıda özel harekatçının yaralandığını bildirirken, ölü ve yaralı sayısı konusunda net bilgi alınamadı. İki mahalle çevresinde yoğunlaşan çatışmaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Bölgeye giden ambulansların daha sonra Şırnak Devlet Hastanesi yerine 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittikleri görüldü.

Son iki gündür kentin semalarında devam eden İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) hareketliliği bu günde devam ediyor.

Çok sayıda helikopterin de 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na iniş kalkış yaptığı görülüyor. Ayrıca kentin Cudi ve Gabar dağlarının kırsal kesimlerinde helikopterler alçak uçuş yapıyor.

Öte yandan aylardır süren askeri sevkiyat, kamyonlar ile taşınan cephane sevkiyatı ile aralıksız devam ediyor.