Şırnak’ta çatışmalar aralıksız sürüyor

Şırnak’ta YPS ve YPS-JIN üyelerinin kentin 5 ayrı noktasında devlet güçlerine düzenlediği saldırılar sonrası başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Devlet saldırılarının 62'nci gününde devam ettiği Şırnak’ta dün gece YPS ve YPS-JIN üyelerinin 5 ayrı noktada devlet güçlerine yönelik başlattığı eşzamanlı saldırılar sonrası yaşanan şiddetli çatışmalar kentin birçok noktasında devam ediyor. 

Bahçelievler Mahallesi'nde yoğunlaşan çatışmalarda zırhlı bir kepçenin imha edildiği ve kepçenin enkazının YPS ve YPS-JIN üyelerinin denetiminde bulunduğu öğrenildi. Mahalleye yönelik bombardıman sürüyor. 

EVLER YAKILIYOR

İsmetpaşa, Yeni, Cumhuriyet ve Gazipaşa mahallelerine yönelik yoğun bombardımanın yanı sıra mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dumanların yükseldiği mahallelerde birçok evin de devlet güçlerince ateşe verildiği bildirildi.

Öte yandan devlet güçlerinin daha önce "temizledik" dedikleri Yeşilyurt ve Dicle mahallelerinde ise şiddetli çatışmaların yaşanıyor. Her iki mahalleden dumanlar yükseliyor. 

ABULANS HAREKETLİLİĞİ

Kentin semaların İnsansız Hava Aracı (İHA) hareketliği yaşanıyor. Ketteki ambulans hareketliği de dikkat çekiyor. 

YPS ve YPS-JIN üyeleri tarafından dün akşam, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı, Sêrt (Siirt) yolu üzerinde devlet güçlerince karargah olarak kullanılan okullar, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Polis Kademe Merkezi ve Tekser Mahallesi'ndeki askeriyeye ait lojmanlara düzenlenen eş zamanlı saldırılarda edinilen ilk bilgilere göre; en az 7 JÖH-PÖH öldürüldü, 20'den fazla yaralının olduğu belirtilmişti.