Şırnak'ta çatışmalar şiddetlendi

Şırnak'ta gece 3 mahallede yaşanan çatışmalar, sabah saatlerinde itibaren Bahçelievler Mahallesi'nde yoğunlaştı.

Soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 67'nci gününe girdiği Şırnak'ta çatışma ve bombardıman gece saatlerinde bu yana devam ediyor. Gece boyunca İsmetpaşa, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerine zırhlı araçların üzerine yerleştirilen ağır silahlarla taranırken, mahalle aralarında ise şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar yer yer devam ederken, Cumhuriyet Mahallesi'nde birçok ev Saray çetelerince yakıldı. 

Gece yarısından itibaren Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na yerleştirilen obüslerle  Bahçelievler Mahallesi vurulurken, mahalleye girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Devam eden bombardıman nedeniyle dumanların yükseldiği mahallede özellikle Karayolları Bakım Merkezi ve arkasında yoğun çatışmalar yaşanıyor

Mahalle çevresinde birçok binayı karargaha çeviren Saray çeteleri, binalara yerleşti. 

Bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulans Şırnak Devlet Hastanesi ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın içinde bulunan askeri hastaneye yaralı ve ölülerini taşıyor.

Gece saatlerinde zırhlı araç sevkiyatının devam ettiği kent ve kırsal alanda İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopter hareketliliği yaşanıyor.