Şırnak'ta direnişi kıramayan devletin savaş suçları

Şırnak'ta soykırımcı saldırılara karşı görkemli direniş sürüyor. Direnişi kıramayan AKP/Saray çeteleri, Erdoğan'ın talimatıyla kentte büyük yıkıma başvuruyor. Yıkımın görüntüleri de savaş suçunun belgesi niteliğinde.

Şırnak kent merkezi, 14 Mart'tan itibaren AKP/Saray çetelerinin soykırımcı saldırıları ve YPS/YPS-JIN güçlerinin görkemli direnişine sahne oluyor. Direnişi kıramayan devlet güçleri, kenti ağır silah ve patlayıcılarla yıkmaya yöneldi. Bu amaçla girişilen saldırılarda kentin tarihi mekanları ve inanç merkezleri de hedef alınmıştı.

ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA ARALIKSIZ BOMBALAMA

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 6 Nisan'da muhtarlarla yaptığı toplantıda, "Gerekirse binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" şeklindeki talimatı hayata geçirildi.

Öz yönetim direnişinin sürdüğü mahalleler tank, top, obüslerle aralıksız olarak bombalanıyor. Bu kapsamda da Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Gazipaşa, Yeşilyurt, Yeni ve Bahçelievler mahallelerindeki yapıların büyük bölümü yerle bir edildi. 

Yine direnişin sürdüğü mahallelerin dışında Aydınlıkevler, Tekser, Vakıfkent, Gündoğlu ve Şehr-i Nuh (Ömerköy) mahallelerinde bulunan yüzlerce ev de bombardımanlar sonucu kullanılamaz hale geldi. Bu mahallelerdeki yüksek katlı binalar da keskin nişancıların karargahı olarak kullanılıyor. Halk ise zor kullanılarak evlerinden ve kentten çıkarılıyor.

GÖRÜNTÜLER SARAY MEDYASINI YALANLIYOR

AKP/Saray medyası ise gerçeği çarpıtıyor ve yıkımın sorumluluğunu direnişçilere yüklemek adına, 'YPS'lilerin kentin tamamını patlayıcılarla tuzakladığı'nı iddia ediyor. Buna rağmen, gerçek gizli kalmıyor ve kentin değişik yerlerinden çekilen görüntüler, fotoğraflar yıkımın sorumlusu olarak devlet güçlerini işaret ediyor. Savaş suçu işleyen güçlerin dini ve tarihi mekanları da ayırt etmeksizin her türlü silahı kullanarak kenti bombaladığı belgelenmiş durumda.

...