Şırnak’ta saldırı ve hava hareketliliği devam ediyor

Devlet güçlerinin obüslerle aralıksız bir şekilde vurduğu Şırnak’ta özyönetim direnişi sürüyor. Direnişin 39’uncu gününde çatışmalar İsmetpaşa Mahallesi'nde yoğunlaşırken, kentte iki gündür sıra dışı helikopter ve İHA hareketliliği yaşanıyor.

Şırnak’ta "sokağa çıkma yasağı" adı altında devam eden soykırım saldırılarının 39'uncu gününde kente yönelik saldırılar aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Bombardımanlarla birlikte devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

EV VE İŞYERLERİ YIKILIYOR

Günlerdir kentteki en şiddetli çatışmaların yaşandığı İsmetpaşa Mahallesi dün akşam saatlerinden bu yana obüslerle vurulurken; sabah saatlerinde ise şiddetli çatışmalar başladı. Kentin etrafına konuşlu obüslerle yapılan atışlar sonucu mahallede birçok ev ve işyerinin yıkıldığı ve mahalleden dumanların yükseldiği görüldü.

Bombardımanın yoğun olduğu diğer noktalar ise Bahçelievleri ve Yeni mahalleleri. Buralara yönelik bombardımanda belirli aralıklarla devam ederken; mahallelerin etrafına konuşlu zırhlı araçlardan mahalleler taranıyor.

HAVA HAREKETLİLİĞİ

Son iki gündür kentin semalarında İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) hareketliliği arttı. Daha önce Dronelerle yapılan keşifler son günlerde Heronlarla yapılıyor. Ayrıca çok sayıda helikopterin de 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na iniş kalkış yaptığı görüldü.

TÜMEN KOMUTANLIĞINA DOĞRU AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte kentte çok yoğun ambulans hareketliliği gözlemleniyor. Ayrıca ambulansların çoğunun Şırnak Devlet Hastanesi yerine 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gitmeleri ise dikkat çekiyor.

Öte yandan devlet güçlerinin halk arasında Qilaban (Uludere) yolu olarak bilinen çevreyolunun birçok noktasında iş makineleriyle hendekler kazmaları da dikkat çekiyor.