Şırnak'ta şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Şırnak'ta kent geneline devam eden şiddetli çatışmalar İsmetpaşa Mahallesi'nde yoğunlaştı.

Şırnak'ta soykırım saldırılarının 49'ncu gününde birçok noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kente yönelik tank, top, obüs ve ağır silahlarla yapılan bombardıman devam ederken. İsmetpaşa, Cumhuriyet, Gazipaşa, Bahçelievler ve Yeni mahallelerinde şiddetli çatışmaların yaşanıyor. 40 günü aşkı süredir yoğun bombardıman altındaki İsmetpaşa Mahallesi'nin üst taraflarına konuşlandırılan ağır silah ve panzerlerle mahalle aralıksız bir şekilde taranıyor.

YPS ve YPS-JIN üyelerinin de karşılık vermesiyle şiddetlenen çatışmalar devam ederken, Saray çetelerinin yüksek binalara konuşlandırdığı ağır silahlarla mahalleyi taradığı da görülüyor. Bahçelievler Mahallesi'nin etrafında yaşanan şiddetli çatışmaların yanı sıra mahalle, ağır bombardıman altında. Tank, top ve obüslerle vurulan mahallede birçok binada dumanların yükseldiği görüldü. Kentin birçok noktasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan Saray çeteleri kentteki yıkıma da devam ediyor. Kentteki birçok ev, işyeri, hastane, camii ve kamu kurumunu "el yapımı patlayıcı var" iddiasıyla havaya uçuran Saray çeteleri camileri hedef almayı sürdürüyor. Saray çeteleri tarafından yıkılan ve görüntüleri sosyal medyada servis edilen binalara götürülen Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri ise yıkımı YPS'lilere mal etmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Şirnex Sağlık İl Müdürlüğü ile Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Hastanesi'nin özel harekatçılar tarafından havaya uçurulmasını YPS'lilere yüklemeye çalışan AA, son olarak da Dicle Mahallesi'nde devletin ağır silahlarıyla tahrip edilen Darruselam Camii'nin tahribatını YPS'lilerin yaptığını servis etti.