Şırnak'ta yoğun bombardıman veçatışma

Son günlerin en yoğun saldırılarının yaşandığı Şırnak 4 koldan obüslerle vurulurken, 8 saattir aralıksız süren bombardımanla birlikte özyönetim alanları çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Şırnak'ta özyönetim direnişinin 40. gününde kente yönelik yoğun bombardıman yapılırken, birçok mahallede Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kentin hakim tepelerinde bulunan Çakırsöğut Jandarma Tugay Komutanlığı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, özel harekatçıların merkezi olan Gümüştepe Karakolu ile korucu ailesi Tatarlar'ın evinin bulunduğu İsmetpaşa'nın üst bölgesi olmak üzere 4 koldan aralıksız yapılan bombardıman sürüyor. Bombardımanla birlikte mahallelerinin çevresine konuşlandırılan zırhlı araçlarla özyönetim alanları ağır silahlarla taranıyor.

Son 8 saattir aralıksız kent çevresine yerleştirilen tank, obüs ve havanlarla aralıksız olarak vurulan İsmetpaşa, Gazipaşa, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerinde birçok evde yangın çıktı. Tüm kenti kaplayan yangınlara itfaiye ekiplerinin müdahale etmesine ise izin verilmiyor. Özellikle İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde ise devlet güçlerinin birçok işyerini ateşe verdiği belirtiliyor. Yakılan işyerlerinden çıkan dumanlar kentin her tarafından görülebiliyor.

Bombardımanla birlikte İsmetpaşa, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerinin çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Özyönetim alanlarına girmeye çalışan devlet güçlerine YPS/YPS-JIN üyelerinin karşılık vermesiyle 8 saattir aralıksız devam eden çatışmalarda can kaybı konusunda henüz net bilgilere ulaşılamadı. Ancak çatışma bölgelerine yakın alanlara çok sayıda ambulansın gönderildiği belirtildi.

Kentte İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) aralıksız uçuş yaptığı görülürken, Çakırsöğut Jandarma Tugay Komutanlığı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan çok sayıda helikopterin kent çevresindeki Gabar ve Cudi dağı çevresinde alçak uçuş yaptığı görülüyor.

Kente yönelik bombardıman ve çatışmalar tüm şiddeti ile devam ediyor.