Şırnak'taki direniş 41. gününde sürüyor

Şırnak'ta çatışma ve bombardıman 3 mahallede yoğunlaştı. Silopi'deki saldırılara verilen aranın ardından özel harekatçılar ise Şırnak'a kaydırıldı.

Saray çetelerinin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 41'inci gününe girdiği Şırnak'ta bombardıman ve çatışmalar devam ediyor. Dün gün boyu yapılan yoğun bombardımanın ardından gece sakinleşen kentte sabah yine obüs ve silah sesleri gelmeye başladı. Özellikle bir ayı aşkın süredir bombardımanın yoğunlaştığı İsmetpaşa Mahallesi'ne yönelik obüs atışları yapılırken bir çok evde yangın çıktı.

Yine mahalle çevresinde yer yer çatışmalar devam ediyor. Yeni ve Bahçelievler mahalleleride sabah saatlerinden bu yana tank, top ve obüslerle vuruluyor. Bombardımanla aynı anda zırhlı araçlarla her iki mahalle taranıyor. Bahçelievler Mahallesi'nin çevresinde yer yer çatışmalar yaşanıyor. Gece boyunca İnsansız Hava Aracı (İHA) hareketliliğinin gözlendiği kentte bombardıman ve çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan kente yönelik askeri sevkiyatta devam ediyor. Silopi'de 'sokağı çıkma yasağı' adı altında süren saldırıların yarı zamanlı kaldırılmasının ardından, ilçedeki konuşlanan çok sayıda askerin Şırnak'a çekildiği öğrenildi.