Siyasi darbeye karşı Cizre’den direniş mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile partili 7 vekilin tutuklanması Cizre’de protesto edildi. HDP ve DBP ilçe örgütü yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, direnişin her alanda büyütüleceği vurgulandı.

AKP hükümetinin, aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu partili 9 vekili tutuklayarak uyguladığı rehin alma politikasına yönelik tepkiler giderek büyüyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde HDP ve DBP yöneticileri yaptıkları ortak basın açıklaması ile tutuklama kararlarını kınadı.

Parti binalarında yapılan açıklamada konuşan HDP İlçe Örgütü Başkanı Ali Akdeniz, "AKP hükümetinin Kürt halkına karşı başlattığı savaş konseptini lanetliyoruz. Yapılan siyasi darbe, tüm Kürt halkının iradesine yönelik bir darbedir. Bu baskılar bizi yıldıramaz. Ne olursa olsun biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz" sözleriyle tutuklamalara tepki gösterdi.

Onun ardından konuşan HDP PM üyesi Nuran İmir de, şehirleri halkın başına yıkan zihniyetin şimdi ise halkın iradesine darbe vurmaya çalıştığını ifade etti.

Yapılan bu saldırıyı lanetleyen İmir, “Biz halkın seçilmişleriyiz. Bu tutum kabul edilecek bir durum değildir. Türkiye’nin siyasal anlamda intiharın eşiğinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Biz hareket bileşenler olarak halkımıza uygulanan baskı ve şiddete karşı her zaman alanlarda olacağız. Siyasilerimizi rehin almalarını tanımıyoruz. Direnişi her alanda büyüteceğiz" diye konuştu.