STK temsilcileri milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti

Mardin’de STK temsilcileri ihraç edilen öğretmenlerin durumuna dikkat çekmek ve aralarında HDP Eş Başkanlarının da olduğu 9 milletvekillerine ilişkin basın toplantısı yaparak, yaşananları protesto etti.

Mardin’de aralarında KESK, DİSK Genel İş Sendikası, TMMOB ve TTB’nin bulunduğu STK temsilcileri biraraya gelerek ihraç edilen öğretmenlerin durumuna dikkat çekmek ve aralarında HDP Eş Başkanlarının da olduğu 9 milletvekilinin tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

KESK Mardin Şubeler Platformu toplantı salonunda yapılan açıklamayı TTB Mardin Şube EŞ Başkanı Zeki Uzun yaptı. Uzun, içerisinde bulundukları gelişmelerin Türkiye’nin geleceğinin ve demokrasinin geri dönülemez bir noktada olduğunu göstermekte olduğunu belirterek bunlardan endişe duyduklarını söyledi.

Yaşananların neredeyse Hitler dönemini yaşatan gelişmeler olduğunu dile getiren Uzun, “Mecliste onca yolsuzluk fezlekeleri varken, HDP Eş Genel Başkanlarının ve milletvekillerinin gece yarısı operasyonlarıyla gözaltına alınmaları, HDP Genel Merkezinin polis kuşatmasına alınması, Türkiye’deki halkların, ezilenlerin, ötekilerin iradesini yok saymadır. Halkların iradesine ve demokratik siyaset kanallarına yapılan bir darbedir. Demokratik siyaset kanallarını kapatmak faşizmin ve diktatörlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne sermektedir. Faşizm, bütün aygıt ve mekanizmalarıyla toplumu nefessiz bırakmaya, fiili rejimini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Bu ülkenin geleceği normsuzluğa, hukuksuzluğa ve faşizme teslim edilemez. Çözüm darbe ve sivil darbe uygulamaları değil tam demokratikleşmedir” dedi.