SUK’a bağlı çetelerin Şêx Meqsûd’a saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi, SUK bünyesinde faaliyet yürüten çete grupların Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi’ne cehennem topları ile saldırdığını belirtti.

YPG Basın Merkezi, SUK bünyesinde faaliyet yürüten çete grupların Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi’ne cehennem topları ile saldırdığını belirtti. Aynı gün YPG güçlerinin çete gruplarına yönelik de bir saldırı düzenlediğini belirten YPG Basın Merkezi, “Tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Şêx Meqsud’da yönelik saldırıların sürdüğünü kaydetti. YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verildi: “Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları 19 Mayıs günü de Şêx Meqsûd mahallesine yönelik cehennem ve havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Aynı gün güçlerimizin saldırı düzenleyen çete gruplarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıda ise tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

19 Mayıs günü saat 10.00'da, 18.00-19.00 ve 23.00-24.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus'taki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla üç ayrı saldırı düzenlemiştir.

Aynı gün akşam saatlerinde ise bir çete grubu Fırat nehrini geçerek Şêxler kasabasına sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Bu müdahale esnasında tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

19 Mayıs günü saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının doğu ve batısına yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir.”