Tarsus'ta direniş büyüyor 2 polis yaralandı

Tarsus'ta Fahrettinpaşa Mahallesi'nde HDP'nin protesto eylemine saldıran polis ile gençler arasında çatışma çıktı, 2 polis yaralandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Fahrettinpaşa Mahallesi'nde HDP Eş Genel Başkanlarının da olduğu 9 vekilin tutuklanması ve partiye dönük saldırıları protesto eden kitleye polis saldırdı. Polisin saldırısına karşılık veren gençler ile polis arasında çatışma çıktı. Polisin gerçek mermiler ve biber gazlı saldırısına gençler ise, kurdukları barikatların arkasında Molotof kokteylleri ile karşılık veridi. Gençler polisin mahalleye girişini engellerken, çatışmada 2 polis yaralandı. 

Yaşanan çatışmalarda ilk bilgilere göre, atılan Molotof kokteylleri nedeniyle bir zırhlı araç darbe alırken, barikatları aşarak mahalleye girmeye çalışan 2 zırhlı aracın birbirine çarpması sonucu 2 polis yaralandı. Yaralı polisler olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mahalleye girmeye çalışan zırhlı araçlı polislere gençler karşılık veriyor. Direnişin giderek büyüdüğü mahallerden toplanan halk, Fahrettinpaşa Mahallesine doğru yürümeye çalıştığı bildirildi. 

Mahalledeki direniş ve polisin saldırısı şiddetlenerek devam ediyor.

 

...