Tekin: PKK ve gerilla Ortadoğu'da esas aktördür

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Bozan Tekin: PKK ve gerillanın Ortadoğu'da etkisi devam ediyor ve bu etki büyük bir hızla ilerliyor. PKK ve gerilla Ortadoğu'da esas aktördür.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Bozan Tekin, Çira TV'de yayımlanan Çira Welat programına katıldı. Tekin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecridin sürdüğü, Kürt halkı soykırımdan geçirildiği sürece görüşme ve müzakerenin olmayacağını söyledi. Tekin, gerilla eylemlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Türk devletinin acıkan tavuk gibi rüyasında kendisinin mısır ambarında sandığını belirten Tekin, müzakere sürecine ilişkin yapılan açıklamaların özel savaş kadrolarınca söylendiğini ve topyekün yeni bir konsept peşinde olunduğuna vurguladı. Tekin, "Türk devletinin, Genelkurmay'ın verdiği bilinçoya göre şu anda değil dağlarda, gerillada-Kürdistan'da kimsenin kalmaması gerekiyordu. Bu kadar büyük yalanlar içinde boğuluyorlar. Bunların zihniyeti Goebbels zihniyetidir. Goebbels, Hitlerin propagandasını yapıyordu. AKP yalan söylüyor, AKP'nin borazanlığını yapan yandaş medya da bu yalanlara ortak oluyor. Bizim bunlara verilecek cevabımız yok. Gerilla için yenilmiş, büyük kayıplar verilmiş deniliyor. O nasıl bir yenilmiş bir gerilla ki her gün karakol basıyor, onlarca asker, polis öldürüyor. Midyat'ta fedai eylem yapıldı, bu fedai eylemde 30'dan fazla polis kayıp verdi. Ama Türk medyası bu kayıplarını gizledi, 3-5 kaybımız var dedi. Bu yapılanların, söylemlerin amacı nedir; gerilla katılımlarının önünü almak, halkın moralini düşürmek, zayıflatmaktır. Ama onlar bunu başaramayacaktır. PKK ve gerillanın Ortadoğu'da etkisi devam ediyor ve bu etki büyük bir hızla ilerliyor. Her güç bir şekilde kendisini PKK'ye ulaştırıyor. PKK ve gerilla Ortadoğu'da esas aktördür. Onlar bunun önünü almak istiyorlar" dedi.

‘KAYBEDEN İŞGALCİ TÜRK DEVLETİDİR’

PKK ile ilişkide olanlar arasında tereddüt yaratılmak istenildiğini, halk üzerinde büyük ve ağır bir baskı uygulanmak istenildiğini belirten Tekin, halkların direniş ve mücadelelerini kırmak istediklerini ifade etti. Halkın yapılan bu açıklamalara itimat etmemesi gerektiğini dile getiren Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halkımız üzerinde büyük bir baskı uyguluyorlar. Halkımızın serhildan, direniş ve mücadelelerini kırmak istiyorlar. Halkımız yapılan bu açıklamalara itimat etmesin. Gerilla eylemlerine devam edecek. Halkımız da direnişini görkemli kılmalıdır. Bu süreçte helikopterleri düşürülen, tankları imha olan işgalci Türk devletidir. Askeri ve siyasi yönden yerle bir olan, kaybeden işgalci Türk devletidir. Başarılı olduklarını söylüyorlar. Madem başarılı oldular neden hükümet değiştirildi, madem başarılı oldular neden birbirlerinin boğazına yapışmış durumdalar? Başarılı olduklarını söylüyorlar. Ama MHP'nin durumu ortada, AKP'nin durumu zaten içler acısı, ordunun durumu büyük bir dağılmayı yaşıyor. Böylesi durumları yaşamalarına rağmen halen başarılı olduklarını söylüyorlarsa o başarı onlara kalsın. Ama biz biliyoruz ki bu başarı değildir, bu yıkıştır, çöküştür."

'DİRENİŞ VE MÜCADELE HER YERE YAYILACAKTIR'

Türk devletinin Özgürlük Hareketi’nin görüşme yapmak için çağrıda bulunduğu şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Tekin, "bizim onlarla görüşecek, müzakere yapacak bir durumumuz yok" dedi.

Hitlerin Yahudilerin başına getirdiklerinin aynısının işgalci, çete olan Türk devletinin Kürdistan'da yaptığını belirten Tekin, "İşgalci Türk devletinin Kürdistan'da yaptıklarına karşılık gerillalar Kürdistan'ı onlara mezar yapıyor. Hainlere mezar oluyor Kürdistan. Halkımız yönünü direniş alanlarına çeviriyor. İşgalci devletinin yıktığı yerleri tekrardan büyük bir istekle, büyük bir azimle inşa ediyor halkımız. Gerilla başarılıdır, halk topraklarına dönüyor, kendisini yeniliyor, kendisini yeniden örgütlüyor ve birlikteliğini daha da güçlendiriyor. Kentlerimizi yakıp-yıkan işgalci devlete görüşme yapalım deme ihtiyacını görmüyoruz. Hangi esaslar üzerinden böylesi bir görüşme yapılacaktır? Ortalıkta ne var ki bu görüşme olacak? İşgalci Türk devleti insanlık suçunu işlediği için şuanda kendisini barış yanlısı, barış getiren konumuna sokmak istiyor. Kürdistan'daki katliamlardan, soykırımdan sorumlu olanlar her kim ise, bu suçların içinde kimin parmağı varsa onlar yargılanacaktır. Herkes bilsin ki işgalci devletle görüşme yapılacak, tartışılacak bir zemin kalmamıştır. Kimse Serok Apo kadar çözüm, müzakere aramıyor. Defalarca kez Serok Apo, "ben muhatap arıyorum" dedi. Önderliğimiz ile çözüm için görüşme yapanlar alçak, sahtekar, haince bir şekilde gidip çöktürme planlarını yapıyorlardı. Bunlar açık bir şekilde ortaya çıktı. Bizler de artık onların anlayacağı dilden konuşacağız. Evet, diyalog-müzakere de bir konuşma biçimidir. Ama onlar bu dilden anlamadılar. Onlar özgürlük hareketini bitirmek, tasfiye etmek istediler. Bütün çabaları bu yöndeydi ama bu hareket Önder Apo'nun, şehitlerin hareketidir. Bir halk hareketidir. Hareketi, halkı bitirmeye dönük çabaları boşuna çıkmıştır. Bu sonuç almadı, bugün de sonuç almadı yarın da sonuç almayacaktır. Artık görüşme tecrübelerimiz var. Birbirimizi görüşmelerde iyi tanıdık. İşgalci Türk devleti ile nasıl diyalog yapılır bunu gördük. Müzakere nedir, nasıl olacak bunu da gördük, tanıdık. İşgalci Türk devleti, Kürt halkını yok etme esasları üzerinden kuruldu, onlar bunu itiraf etmeden, bu konuda özür dilemeden, köklü bir değişim olmadan görüşme falan olmayacaktır. Onlar hangi dilden anlıyorlarsa biz o dilden konuşacağız. Savaş, çatışma, direniş, mücadele Kuzey Kürdistan'da mı var, bu savaş, çatışma, direniş, mücadele her yere yayılacaktır" şeklinde konuştu.

‘HALKIMIZ KENDİNİ SAVAŞ KOŞULLARINA GÖRE HAZIRLASIN’

Tekin devamla şu hususlara dikkat çekti: "Halkımız şunu bilsin ki hiçbir şey tartışmıyoruz. Biz sadece dağlarda ve şehirlerde tartışıyoruz. Biz eylemlerimizle tartışıyoruz. Onlar saldırıları ile bizler de direnişimiz ile tartışıyoruz. İşgalci Türk devleti bu topraklarda olduğu sürece, esas kanun olan Kürt ve Kürdistan'ı inkar ettikleri sürece, Önder Apo üzerinde baskı, tecrit, işkence olduğu sürece bir daha ağzımızdan masa, müzakere kelimeleri çıkmayacaktır. Diyalog yapan, yürütün Önder Apo iken şimdi Önder Apo üzerinde baskı, tecrit uygulanıyor. Peki kimle yapacaklar bu müzakereyi? Biz hareket, halkımız da halk olarak milyonlarca imza topladı ve başmüzakerecimiz Serok Apo denildi. Biz de dedik başmüzakerecimiz Serok Apo'dur. Bu kadar baskı, işkence, tecritten sonra biz diyalogu nereye bırakacağız, nereye yerleştireceğiz. Bunun için halkımız bu söylemleri dinlemesin, ciddiye almasın. İşgalci Türk devleti “bir kişi bile kalmışsa biz savaşı yürüteceğiz” diyor. Biz de diyoruz ki bu topraklar üzerinde işgalci devlete ait tek bir asker, polis kalmışsa bu savaş devam edecektir. Tek gerilla bile kalmışsa bu savaş devam edecektir. Ya ölüm, ya özgürlük. Halkımız buna göre kendisini örgütlesin, kendisini direniş esasları, savaş koşullarına göre örgütlesin."

'KDP KADERİNİ ERDOĞAN İLE BİRLEŞTİRDİ

KDP'nin kaderini Tayyip Erdoğan ile birleştirdiğini ifade eden Tekin, KDP'nin kötü oynadığını söyledi. "Adının Kürdistan Demokrat Partisi ama sanki bu demokratlık KDP'ye uymuyor, hatta hiç uymuyor" diyen Tekin, konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Mesud Barzani, geçen yıl Ağustos ayından beri zorla o koltukta oturuyor. Parlementoya kilit vurdu. Parlemento Başkanı Hewler'e giremiyor. Kaç gün önce de Goran Hareketi’nin Başkanı için yakalama kararı çıkartıldı. Kendisi dışında herkes ile düşman. Ulusal Kongre’nin tartışıldığı süreçler Hareketimiz Barzani'ye siz başkan olun ama yanınızda bir de eşbaşkan olsun dedi, kabul etmedi. Esas olarak kongreyi kabul etmedi. O kongreyi KDP boşa çıkarttı. Bu konuda hiç kimse hareketimize dönük tek bir kusur bulamaz. KDP'nin bu politikalarından vazgeçmesi lazım. Zararın neresinden dönülürse kardır."

Son olarak Tekin, halka topraklarına geri dönme, mücadele ve direnişi büyütme çağrısında bulundu. Kadınları ve gençleri gerilla saflarına katılmaya davet etti.