Terolar’a girişleri engellenenlerin bekleyişi sürüyor

Terolara girişlerin engellenmesine tepki gösteren Toğrul, "Ankara'dan mı alındı" diye sordu. Tuğrul, her türlü engellemeye rağmen halkla dayanışmaya devam edeceklerini söyledi.

Maraş’ın Terolar bölgesinde inşa edilen AFAD kampına karşı başlatılan direnişe desteği engellemek için alınan giriş yasağına ilişkin Narlı Cemevi önünde konuşan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, kente giriş yasağı "Ankara'dan mı alındı" diye sordu. Tuğrul, her türlü engellemeye rağmen halkla dayanışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Maraş’ın Terolar mahallesindeki direnişe destek olmak için dayanışmaya gelenleri karşılamak için Narlı Mahallesi Cemevi'nde bekleyen HDP Antep Milletvekili Mahmut Tuğrul, polis ve askerlerin Cemevinin önünde beklemesine tepki gösterdi. Maraş’ta giriş çıkışların tamamen tutulduğunu hatırlatan Toğrul, "Kayseri tarafında gelenler Göksu'nda tutulmuş. Antep tarafından gelenler çimento fabrikalarının olduğu güzergâhta tutulmuş. Adıyaman tarafından gelenler Çağlayancerit kavşağında tutulmuş. Ortam son derece terörize edilerek kimse kente alınmıyor" bilgisini verdi. 

Narlı Cemevi'nin TOMA ve Akrep tipi zıhlı araçlar ile kuşatıldığına dikkat çeken Toğrul, "Müdahale edeceklerini, valilik kararı olduğunu ve yürütmeyeceklerini söylüyorlar. Biz diğer kurumlarımızın gelmesi durumunda Terolar'a gitmeye çalışacağız" diyerek "Ben dedim sizde uyacaksınız, kararlarıma itaat edeceksiniz" yaklaşımının olduğunu belirtti. Toğrul, "Komutana burayı bu şekilde tutamazsınız doğru değildir dedim. Komutan merkezi idarenin onları zorladığını ifade etti." diye konuştu. 

Kampın yapılması durumunda ciddi sosyal ve toplumsal travmalara neden olacağını ön gördüklerini dile getiren Toğrul, Erdoğan'ın "Ben valimi, bürokratımı yedirmem" sözlerini hatırlatarak "Şimdi de 'ben kampımı yedirmem, ben buraya karar verdim' diyor. Toplumsal tepkiler geldi diye geri adım atması durumunda sanki yenilmişlik duygusuna kapılacağını düşünüyor. Bu erdemli bir devlete yakışmaz. Erdemli devlet zaten halkının, toplumunun sesine kulak veren devlettir. Maalesef Türkiye'de bu erdemi görmek mümkün değil" dedi.

Cemevi önündeki gergin bekleyiş alkışlı protesto ile sürüyor.