Terolar’daki Muhabbet Cem’ine katılım çağrısı

Maraş Yaşam Platformu Sözcüsü Tahir Ortaç, Terolar'daki direnişi sahiplenmek amacıyla düzenlenen Muhabbet Cem'ine ve konsere katılım çağrısı yaptı.

Maraş’ın Terolar bölgesinde tepkilere rağmen yapımı bitme aşamasına gelmiş olan mülteci kampına karşı yarın düzenlenecek Muhabbet Cem’i ve konser öncesinde bölge ablukaya alındı. Maraş Yaşam Platformu Sözcüsü Tahir Ortaç, bölge halkına ve tüm Alevi kurum ve kuruluşlarına destek çağrısında bulundu.

Maraş’ın Terolar bölgesinde halkın istememesine rağmen yapılan 27 bin kişilik mülteci kampına karşı bölge halkının direnişi 87'inci gününde devam ediyor. Alevi halkının direnişini tecrit etmek için Maraş Valiliği'nin 5 Mayıs ile 5 Haziran arasında getirdiği bölgeye giriş yasağı, 1 ay süreyle uzatılmıştı. Tecrit yasağı sürerken Maraş Yaşam Platformu'nun kampın yapımına karşı açtığı davaya bilirkişinin "Mera alanı" ve "Uygun olmayan zemin" şeklinde sunduğu rapor da kampın yapını engelleyemedi. Dayatmaya karşı bölge halkına başta Aleviler olmak üzere, destek de büyüyerek devam ediyor.

Avrupa Maraş Yaşam Platformu'nun çağrısı ile yarın Terolar'da Muhabbet Cem'i kurulacak ve 20 sanatçının yer alacağı konser düzenlenecek. 

Bölgede hazırlıklar sürerken, valiliğin yasağını gerekçe gösteren askerler, bölgeye girişlere izin vermeyerek ablukaya aldı. Askerin engellemelerine ilişkin konuşan platform sözcülerinden Tahir Ortaç, kampın yapımının hızla sürdüğünü ve büyük bir kısmının bitirildiğini söyledi. Konteynırların bölgeye getirilmeye başladığına dikkat çeken Ortaç, yarın yapılacak olan muhabbet Cemi ve konser için bölge halkının yanı sıra tüm Alevi kurum ve kuruluşlara etkinliğe destek sunmaları çağrısında bulundu.