YENİLENDİ

TEV-DEM: Urfa’daki toplantı rezilce bir tutumdur

TEV-DEM Yürütme Kurulu, KDP-ENKS ve AKP/MİT’in Rojava’ya düşmanlık üzerinden toplantı gerçekleştirdiğini belirti.

TEV-DEM Yürütme Kurulu, KDP-ENKS ve AKP/MİT’in Rojava’ya düşmanlık üzerinden toplantı gerçekleştirdiğini belirti. TEV-DEM, toplantıya katılan bu kişilerin Türk devletinin ajanları olduğunu ve ‘provokatif ve rezilce’ bir girişim olarak değerlendirdi. TEV-DEM, Rojava devrimini boşa çıkartmak için düzenlenen bu toplantıyı Kürt halkının unutmayacağını ve bu uğursuz planı boşa çıkaracağını kaydetti.

TEV-DEM Yürütme Kurulu Urfa’da, Demokratik Özerk Rojava karşıtı düzenlenen toplantıya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. 

Açıklama şu şekilde: “Kürdistan’da tarihi önemde anlık ve gelişmelerin yaşandığı bir süreci yaşıyoruz. Böylesi bir dönemde sürecin ruhuna uygun olarak Kürt, Arap, Asuri, Süryani, Türkmen ve Çeçenler MSD çatısı altında demokratikleşmeden yana siyasi iradelerini ve QSD ile savunma güçlerini tüm gelişmelere etki edecek şekilde ortaya koymuşlardır. Tüm halklar ve inanç toplulukları demokratik, özgür, eşit yaşam için destansı bir deniş sergilemiş ve bunun için büyük beller vermiştir.

Halkımız rejim güçlerine, El Nûsra ve faşist DAIŞ çetelerine karşı soluksuz bir mücadele ile sürekli kahramanca direnmiştir. Tüm halklar imkansızlıklar içerisinde seferberlik ruhuyla cansiperane bir direniş sergilemiştir. Bir yandan en değerli Kürt, Arap, Süryani, Asuri ve Türkmen genç kızları ve erkekleri kendi topraklarını savunmak için şehitler özgürlük savaşçısı olurken, dünyanın çeşitli yerlerinden devrimci-sosyalist Rojava devrimine yönünü çevirerek kahramanca şehitler kervanına katıldılar. Diğer yandan insanlığın büyük umutlar taşıdığı bu görkemli kahramanlıklar karşısında bazı kişiliksiz, karaktersiz, onur ve cesaret yoksunu kesimler ise can telaşına düşerek toprağını, suyunu ve halkını terk etmenin derdine düştüler. Bunlardan bazıları cesaret ve ulusal onur yoksunluğundan, bazıları bilinçsizliğinden, bazıları da şahsi çıkarları yüzünden toprağını ve halkını terk ederek, toprağını ve insanlarını insanlık düşmanı El Nusra, DAIŞ ve rejiminin insafına bıraktılar. Bu kişiler devrim, özgürlük onuru için hiçbir bedel edememiş; ne bir damla kanları akmış, ne de alın teri dökmüşlerdir.

KDP, Rojava devrimini boşa çıkarmak için bunlardan bir güç oluşturdu ve devrimi boşa çıkartmaları için ne gerekiyorsa yaptırdı. Öyle görünüyor ki, KDP-ENKS ve MİT Bakurê Kürdistan’da toplanarak Rojava ve Kürdistan’a ilişkin yine kimi uğursuz palanlar peşindeler. Rıha’da Rojava’ya düşmanlık üzerinden bir toplantı düzenlemektedirler. Bu toplantıya Abdulaziz Temo başkanlık yapıyor. Toplantıya öncülük edenler Rojava devrimine başından itibaren karşıt ve TC’ye ajanlık yapan kişilerden oluşuyor. Ve Kürt halkının en değerli evlatlarından Xebat Dêrîk’in şehadetinde elleri bulunmaktadır. Rıha’daki toplantıya öncülük eden bu kişilerden öyle anlaşılıyor ki, toplantı kirli palanlara hizmet edecektir. Kendilerini çok temizmiş gibi, ahlaksız bir şekilde Rojava Devrimi'nin sözcüsü ve iradesi olarak göstermeye çalışan bu kişilerin tutumu provokatif ve rezilcedir. Bu toplantıyı organize eden ve örgütleyen TC ve KDP’dir. Bu toplantıyı organize eden AKP Qamişlo’da, Nusaybin’de, Cizira Botan’da ve Sur’da katliam yapmıştır ve Kürt halkının kanında parmağı vardır. Toplantı Türkiye’de düzenlenmektedir ve Türkiye her gün Rojava topraklarına topçu saldırılar düzenlemektedir. Toplantıya katılan bu kişiler de aynı zaman Şêx Meqsûd’daki saldırılara destek veren kişilerdir. O nedenle bu toplantıya katılanlar en az AKP kadar, hatta daha fazla suçlu ve günahkardır. KDP-ENKS ve MİT’in düzenlediği bu toplantı AKP iktidarı tarafından gerçekleştiriliyor ve nasıl bir kirli ve uğursuz plan içinde olduklarını göstermektedir.

Halkımız her gün Kürt halkına diktasını dayatan ve katliam gerçekleştiren AKP/Erdoğan’ın ortaklarının bu uğursuz uygulamalarını unutmayacaktır. Tahir karşısında lanetlenen bu kişilerin her fırsatta yakasına yapışacak ve hesabını soracaktır. Bu kişiler kendi tekellerini düşünmektedir. Her ne kadar tarih katında lanetlenen bu kişilerin bu tür uygulamaları da olsa, tarihsel sorumluluğumuz gereği Kuzey Suriye Demokratik Federasyonunu inşa etmek için büyük bir kararlılık ve sorumlulukla mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkımız bu çirkef uygulamaya karşı dikkatli ve uyanık olarak ittifak geliştirerek bu uğursuz planları boşa çıkaracaktır.”