Til Rifat’ta çatışma

SUK çeteleri, YPG ve Ceyîş El-Siwar (Devrimciler Ordusu) savaşçılarının Til Rifat (Arfet) ve Birad mevzilerine saldırması sonucu çıkan şiddetli çatışma devam ediyor.

Bölgeden alınan bilbilere göre, AKP’nin desteklediği SUK çete grupları, bugün saat 09.55’te Şêx Îsa’daki mevzilerinden, YPG ve Ceyîş El-Siwar savaşçılarının Til Rifat ve Eyîn Deqne köyündeki Birad mevzilerine saldırdı.

YPG/YPJ ve Ceyîş El-Siwar savaşçılarının karşılık vermesi üzerine başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilemedi.

EZAZ’DA SALDIRIS

Öte yandan SUK çeteleri Ezaz tarafından YPG/YPJ ve Ceyîş El-Siwar savaşçılarının Ezaz’ın 3,5 km güneyi ve Efrînin doğusunda yer alan Vîlata Qazî mevzilerine ağır silahlarla bir saldırı düzenledi.

Ceyîş El-Siwar tarafından yapılan açıklamada, ‘Feyleq El-Şam, Ehfad Selaheddîn, Sultan Murad, Ehrar El-Şam ve Ceyîş El-Sune isimli grupların içinde bulunduğu çetelerin saat 17.00’da ağır silahlarla Til Rifat, Merenaz ve Eyîn Deqne mevzilerine saldırdıklarını, güçlerinin bu saldırılara anında karşılık verdiğini’ belirtildi.